joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea: „Va trebui să ne ridicăm la înălțimea fanilor noștri”

  de Lucian Dănilă | 8 aprilie 2022, 4:55 PM | Sport

  0

  Antrenorul echipei UTA, Ionuț Badea, se află înaintea unui meci cu o încărcătură deosebită, un meci care se va disputa cu casa închisă după ce toate biletele au fost vândute. Este primul meci din cariera sa de antrenor principal care se dispută „sold out”, fapt confirmat chiar de tehnician.

  „Ca antrenor principal nu am mai jucat un meci cu casa plină. Ca antrenor secund al echipei naționale am trăit meciuri cu 50 și ceva de mii de oameni pe Arena Națională, dar în rest… Ca jucător au fost mai multe meciuri cu casa închisă, dar nu cu foarte mulți spectatori. Nu erau stadioane foarte mari pe atunci, poate doar la fostul 23 August, actuala Arena Națională. Pot vorbi și din experiență, partea motivațională la acest meci nu o să fie o problemă. În general, în tipul acesta de meciuri e important să rămâi echilibrat pentru că motivația va veni oricum. Odată, e cea pe care ți-o oferă publicul de acasă , dar și motivația intrinsecă de a câștiga contra unei echipe ca Rapidul, aflată într-un moment bun. Și pentru noi ca antrenori, ca staff, este foarte important să dăm o direcție, să menținem strategia, planul, astfel încât să putem folosi tot ceea ce înseamnă motivație să vină în completarea a ceea ce am gândit pentru acest meci”, spune Ionuț Badea.

  Tehnicianul grupării arădene este foarte plăcut surprins de faptul că suporterii arădeni vor umple arena și știe deja care va fi atmosfera pe stadion. „Faptul că înainte cu trei zile de meci a fost sold-out înseamnă enorm pentru noi și chiar aș vrea să le mulțumesc suporterilor noștri pentru acest lucru. Pe de altă parte, sunt convins că jucătorii vor fi actorii principali pe teren și ei vor câștiga acest meci, dacă se va putea, inclusiv cu ajutorul suporterilor. E clar că va trebui să ne ridicăm la înălțimea fanilor noștri, a atmosferei incendiare din tribune, dar e important să folosim energia publicului în folosul nostru și nu împotrivă. Pot avea efecte de bumerang anumite momente și de aceea e important să rămânem echilibrați. Iar fotbaliștii noștri să se ridice la nivelul la care a jucat Rapidul în Giulești”, a continuat Badea.

  Vorbind despre Rapid, Badea crede că odată cu venirea pe banca tehnică a lui Adrian Mutu, gruparea din Giulești a câștigat la capitolul omogenitate. „Rapid a fost la început puternică prin individualități, iar acum au reușit să găsească un numitor comun și ca omogenizare. Nu e deloc o echipă simplă, ușoară, sunt pe primul loc în momentul de față în play-out, cu toate că diferențele de puncte sunt, oricum, mici. În schimb, ca și joc, Rapid se situează într-unul dintre primele locuri, fără îndoială.

  Mutu a adus un sistem diferit cu care a făcut un meci foarte bun contra Botoșaniului. Cel puțin pe faza ofensivă se văd mișcări mult mai rapide, jucătorii gândesc mult mai repede, iau deciziile corecte în momentele potrivite ale jocului. Bineînțeles, vorbim despre jucători cu calitate de la mijloc în sus și cu experiență în linia de apărare. Nu o să fie un meci deloc ușor, sunt convins că fiecare dintre cele două echipe și-a făcut o strategie. Noi trebuie să ne ridicăm, și spun cu toată răspunderea acest lucru, la nivelul pe care Rapid l-a avut în meciul cu Botoșani. Au făcut un meci aproape perfect și sperăm ca și cu ajutorul publicului să reușim o victorie sâmbătă”, a declarat Ionuț Badea.

  Badea și Mutu sunt originari din Pitești și s-au născut la câteva blocuri distanță. „Ne-am născut la câteva blocuri distanță, însă carierele noastre s-au despărțit demult, de la copii. Adi a avut o carieră ca jucător extraordinară și sunt convins că toată experiența acumulată de la antrenorii cu care a lucrat în cariera sa o poate folosi în noua sa slujbă. Poate veni cu un mesaj competent și coerent, la momentul potrivit. E interesant de văzut cum se va derula cariera lui mai departe, însă nu aș considera neapărat acest UTA – Rapid un duel al antrenorilor sau al numelor, ci mai degrabă un duel al echipelor și, eventual, al strategiilor celor doi antrenori”, a încheiat Ionuț Badea.

  El nu crede că acest meci poate avea caracterul unui joc decisiv.

  Meciul UTA – Rapid se dispută sâmbătă de la ora 20.30 pe arena „Francisc Neuman” și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.