duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  A prins last-minute! Adrian Petre este la Budapesta și se pregătește de confruntarea cu Olanda la Euro U21

  de Lucian Dănilă | 22 martie 2021, 12:23 PM | Sport

  0

  Adrian Petre și-a îndeplinit unul dintre obiectivele sale personale pentru anul 2021. Plecat golgeter de la Arad, Adrian a evoluat doi ani în Danemarca după care a urmat experiența mai neplăcută de la FCSB.

  S-a transferat în Italia, în Serie B, dar nici la Cesena evoluțiile sale nu au rupt gura târgului. După câteva evoluții bune în preliminariile pentru Euro U21, care au culminat cu cele două goluri marcate în poarta Ucrainei, selecționerul Adrian Mutu l-a scos de la preferințe și nu l-a mai convocat la acțiunile reprezentativei U21. „Are nevoie de o echipă la care să joace constant”, spunea atunci Adrian Mutu, pe vremea în care Petre era uitat pe banca de rezerve a celor de la FCSB.

  În luna februarie, Petre s-a întors acolo unde s-a simțit cel mai bine, la UTA. A marcat la debut, în acel meci pierdut în Cupa României la Cluj, după care au urmat câteva meciuri la Liga 1 dar fără realizări. Tocmai pentru faptul că a revenit în circuit, Mutu l-a inclus pe „lista adițională” a jucătorilor pentru Campionatul European. Petre a avut noroc, sau putem spune că fotbalistul echipei CFR Cluj, Costache, a avut ghinion. Costache a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19 și ratează Euro 21, iar în locul său a fost convocat la ultima strigare Adrian Petre. A prins last-minute… Același noroc l-a avut și colegul lui Adrian, Florin Iacob, pentru acțiunea echipei naționale, portarul echipei UTA profitând de faptul că Ionuț Radu nu a mai putut să se prezinte în cantonamentul naționalei după ce tot lotul echipei Inter Milano a fost plasat în carantină.

  Acum, Adrian Petre este deja la Budapesta și se pregătește sub comanda lui Adrian Mutu pentru meciurile cu Olanda, Germania și Ungaria. Pentru Adrian este al doilea Campionat European la care participă, el fiind prezent și în 2019 în Italia, acolo unde România a ajuns până în semifinale, unde a fost învinsă de Germania cu 4-2.
  În Italia, Adrian Petre a marcat un gol împotriva Croației și a mai evoluat în meciurile cu Franța și Germania.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.