Iohannis explică de ce a refuzat numirea lui Nicolicea în funcția de ministru al Justiției

  de - | 15 mai 2019, 1:23 PM | Politikos

  0

  Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că i-a trimis premierului Viorica Dăncilă scrisorile prin care refuză numirile celor trei propuneri de miniștri. În cazul lui Eugen Nicolicea, șeful statului spune că „persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al justiției”. Cu această ocazie, președintele îi cere premierului să facă o altă propunere, care să aibă „reputația neștirbită și moralitatea”.

  Scrisoarea trimisă de președintele Iohannis premierului Dăncilă:

  „Doamnei Vasilica-Viorica Dăncilă,

  Prim – ministrul României

  Stimată doamnă Prim – ministru,

  Prin adresa nr. 5/2545 din data de 18 aprilie 2019, ce înlocuiește cererea înaintată în data de 17 aprilie 2019, ați propus numirea domnului Eugen Nicolicea în funcția de ministru al justiției, ca urmare a propunerii de constatare a vacanței funcției prin demisia domnului Tudorel Toader.

  Față de documentația transmisă, analizând îndeplinirea condițiilor legale, precum și a criteriilor referitoare la corespunderea pentru funcție a candidatului propus, statuate prin jurisprudența instanței constituționale, apreciez că persoana propusă nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex al justiției.

  În consecință, am decis să resping propunerea de numire în funcția de ministru al justiției a domnului Eugen Nicolicea.

  Prin urmare, în conformitate cu dispozițiile art. 85 alin. (2) din Constituție și ținând seama de jurisprudența Curții Constituționale urmează să înaintați o altă propunere pentru funcția de ministru al justiției care, pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, în mod necesar, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea.

  PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

  Klaus – Werner Iohannis”

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.