PNL a dat de pământ cu PSD în întreg județul Arad | REZULTATELE pe fiecare localitate

  de Andrei Fuliaș | 25 noiembrie 2019, 2:19 PM | Politikos | Topic special

  0

  După numărarea a 99,67% dintre voturile românilor de la alegerile prezidențiale, Klaus Iohannis are un număr de voturi aproape dublu față de Viorica Dăncilă. Astfel, Iohannis are în acest moment 65,88% dintre voturile românilor, în vreme ce Dăncilă are 34,12%.

  Sunt județe însă în care președintele pur și simplu și-a spulberat contracandidatul, adunând chiar și peste 80% dintre voturi.

  Vorbim însă acum despre rezultatele alegerilor în județul Arad, unde candidatul din partea PNL a reușit să adune nu mai puțin de 69,70% din voturile valabil exprimate ale arădenilor, în vreme ce candidatul PSD a reușit să strângă doar 30,30% din voturi.

  Mai exact, Klaus Iohannis a strâns 129.996 de voturi din tot județul Arad, iar de partea cealaltă Viorica Dăncilă a strâns 56.632 de voturi. Acestea sunt rezultatele finale, după numărarea buletinelor din toate secțiile de vot din județul Arad, județ în care prezența la vot a fost de 48.10%.

  În municipiul Arad, Iohannis a făcut un scor de 71,54%, iar Dăncilă 28,46%.

  Dacă este să ne raportăm la județul Arad, fără a include și voturile din municipiu, ci doar cele din celelalte localități, rezultatele arată că președintele a luat 76.547 de voturi, însemnând un procent de 68,34%, în vreme ce președintele PSD a reușit să adune 35.471 de voturi, adică un procent de 31,76%.

  În același timp, cel mai bun procent obținut de Iohannis într-un oraș din județul Arad este la Nădlac, unde și-a însușit 80,95% din voturi, în vreme ce la nivelul comunelor, cel mai bun procent al președintelui a fost la Dorobanți, câștigând votul a 84,9% dintre cei care au votat.

  În ceea ce o privește pe Viorica Dăncilă, cel mai bun procent obținut de aceasta la nivel de orașe a fost la Chișineu-Criș, cu 35,66% din voturi obținute. La nivel de comune, Viorica Dăncilă a reușit să producă și o surpriză, dacă putem să-i spunem așa, învingându-l pe Klaus Iohannis la Hălmagiu, unde aceasta a obținut 54,76%. Totuși, cazul de la Hălmagiu este unul izolat, aceasta fiind singura localitate în care candidatul PSD a avut un scor mai bun decât canidatul PNL.

  În continuare, vă prezentăm rezultatele finale din toate localitățile din județul Arad:


  Citește și: UPDATE 4 – Klaus Iohannis rămâne președintele României cu un scor zdrobitor. După numărarea a 99,67% din voturi, diferența dintre cei doi candidați este de aproape 32 de procente

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.