sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Invitație la pictură, pe simezele Bibliotecii arădene

  de Special Arad | 10 septembrie 2022, 12:27 PM | Cultură

  0

  Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” organizează miercuri, 14 septembrie 2022, începând cu ora 15:00, vernisajul expoziției de pictură „Un univers printre culori” a artistului plastic amator arădean Eleonora Iluțan.

  Expoziția, organizată în cadrul unui spațiu cultural inedit – Artoteca Bibliotecii arădene, întrunește un număr de 45 lucrări reprezentative, realizate în ulei pe pânză, ce prezintă o variată tematică, atât din punct de vedere coloristic, cât și prin multitudinea subiectelor abordate.

  Însușindu-și pictura ca un mijloc suplimentar de exprimare, Eleonora Iluțan nu este străină de universul cuvintelor, fiind autor al volumului de poezie „Imagini impure”, sau de fermecătoare lume a teatrului, activând, „ani de zile” (după cum ne mărturisește), în „Teatrul veșnic tânăr” arădean. Iar pictura vine să completeze în mod armonios viața și sufletul Eleonorei Iluțan, întregind prin culoare, „acele momente surprinse și transpuse pe pânză, momente care cer mult sacrificiu și timp. Eu, pensula și pânza albă. Urmează un univers printre culori, o călătorie către imaginea și emoția pe care doresc să o transmit. Nu este ușor. Este însă un limbaj pentru mine, o oglindire a sentimentelor, a opiniilor, a viziunii despre lume. Toate acestea le ofer cu drag arădenilor care vor veni să vizite expoziția de la Biblioteca arădeană”.

  Așa cum „fiecare artist își înmoaie pensula în suflet și își pictează natura proprie în picturile sale”, universul printre culori al artistului plastic amator Eleonora Iluțan va fi relevat iubitorilor de artă de către dr. prof. Paul Krizner, moderator prof. Ioana Nistor.

  Iubitorii de artă pot vizita expoziția de pictură „Un univers printre culori” în perioada 12-23 septembrie 2022, în mod gratuit, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în cadrul spațiului non-formal inedit de expunere, Artoteca Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol” Arad (str. Gh. Popa de Teiuș 2-4, etaj I).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.