vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Investiții din fonduri europene la Curtici: creșă nouă, centru pentru vârstnici și o stradă modernizată

  de Special Arad | 17 ianuarie 2023, 4:29 PM | Administraţie | Curtici | Știri Arad

  0

  Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest prezintă proiectele pe fonduri europene de care beneficiază orașul Curtici, din județul Arad:

  „Creșă nouă, centru social pentru persoane vârstnice și o stradă modernizată, în localitatea din județul Arad – toate printr-un proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

  Este pentru prima oară când orașul Curtici are o creșă. Aceasta va putea găzdui 9 grupe de copii care vor beneficia de servicii educaționale și de îngrijire. Creșa este dotata cu mobilier, echipamente și materiale necesare desfășurării activităților. Creșa va avea zone de recreere, zone de activități, respectiv de luat masa și tot aici s-a amenajat și un cabinet medical.

  Viitorul centru, pentru care au fost realizate lucrări de rezistență (fundație, planșeu parter, zidărie de cărămidă) va oferi două categorii de servicii sociale: centru de zi și servicii de asistență la domiciliu, de care persoanele vârstnice din Curtici nu au beneficiat până acum la nivelul orașului.

  Strada 1 Decembrie 2018, care asigură accesul spre principalele instituții din oraș, a trecut printr-un proces de modernizare ce a presupus asfaltarea carosabilului, modernizarea trotuarului și a pistei de biciclete, reabilitarea spațiului verde și a șanțurilor de scurgere a apei pluviale.

  Peste 12,5 milioane de lei sunt investiți în proiect, iar aproape 10 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile.

  În timp ce creșa a fost finalizată, iar strada sus-amintită – modernizată, centrul pentru persoane vârstnice ar urma să fie gata până cel târziu în 31 august.

  Proiectul, al cărui beneficiar este Primăria Curtici, este finanțat prin axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii”, transmite ADR Vest.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.