Federația Română de Șah anunță un transfer de proporții: numărul 5 mondial va concura pentru echipa națională

  de Special Arad | 28 May 2022, 11:49 AM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Federația Română de Șah a demarat procedura de transfer a lui Richard Rapport și a Jovanei Rapport – este infomația publicată de asociația „sportului minții” din țara noastră.
  „Suntem onorați și bucuroși că un jucător de asemenea calibru a ales să reprezinte țara noastră. Numărul 5 mondial, Richard Rapport, este un jucător puternic pe care ne dorim să-l integrăm în cadrul echipei naționale cât mai repede, iar împreună să obținem rezultate deosebite.
  În același timp, ne dorim să continuăm relațiile profesionale bune pe care le avem cu federațiile de șah din Ungaria și Serbia”, declară Vlad Ardeleanu, președintele FR Șah.
  Richard Rapport, în vârstă de 26 de ani, a obținut titlul de mare maestru la 13 ani. În 2013 a câștigat Campionatul European de Șah rapid, iar în 2017 l-a învins pe campionul mondial Magnus Carlsen la Turneul Tata Steel. La sfârșitul lunii martie 2022, Rapport și-a asigurat primul loc la FIDE GRAND PRIX de la Belgrad.
  Jovana Rapport este mare maestră din 2009, câștigătoarea Campionatului Feminin al Serbiei în 2014 și deține un rating ELO ​​de 2294” se spune în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Federației române.
  Sursa foto: Facebook/Federația Română de Șah

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.