joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Interlopi arădeni, chemați în ajutor în Bihor! O reglare de conturi a fost prevenită de polițiștii bihoreni și luptătorii SAS

  de - | 17 februarie 2021, 9:46 AM | Regional

  0

  (foto: arhivă)

  Operaţiune de amploare a poliţiştilor din Bihor şi Cluj, luni, pe DN1, între Oradea şi Piatra Craiului, unde au legitimat mai multe persoane şi le-au percheziţionat acestora maşinile.

  Potrivit surselor BIHOREANULUI, oamenii legii au reuşit să intervină şi să prevină o reglare de conturi interlopă, dintre grupările din jurul orădeanului Romulus Markovics, cunoscut după porecla Romi Neguş (video jos), şi naşul său de cununie, Mircea Băluş, zis Nebunu’, unul din liderii Clanului Sportivilor din Capitală.

  Între aceştia relaţiile s-au deteriorat în ultima perioadă, până acolo încât fiecare a postat înregistrări pe reţelele de socializare în care le cere apropiaţilor să-l scoată din lista de prieteni pe unul sau pe celălalt.

  În judeţul Bihor, în operaţiune au fost implicate echipaje de poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în timp ce din judeţul Cluj au intervenit luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, care au urcat până în Piatra Craiului, legitimând toate persoanele din maşinile oprite în parcările restaurantelor din zonă şi dispersând interlopii veniţi din Oradea, Zalău, Cluj, Arad, Timişoara şi Turda, în sprijinul lui Neguş, urmând să se deplaseze „organizat” mai departe.

  Numărul interlopilor care l-ar fi însoţit pe Neguş nu se ştie exact. Cert este, însă că, din Oradea, Markovics a plecat spre Cluj cu 60 de prieteni, la care s-au mai adăugat şi alte persoane: naşul fetiței lui Neguș – controversatul afacerist din Sântandrei Mihai Borciu – care i-ar fi trimis în ajutor toţi finii, 45 la număr, din Bihor, Timiş şi Arad, iar din Turda ar fi venit alți 20 de bătăuşi.

  Între zecile de persoane legitimate de poliţişti s-a aflat atât Markovics, cât şi mai mulţi apropiaţi ai acestuia, opriţi în apropiere de Aleşd. Contactat de reporterul BIHOREANULUI, Neguş a pretins că el şi partenerii săi voiau să meargă, de fapt, la o… înmormântare.

  Mai multe detalii pe ebihoreanul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.