marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Instanța a decis: Primăria a avut dreptul să demoleze cocioabele de pe Mărului

  de Special Arad | 6 februarie 2024, 5:59 PM | Administraţie | Știri Arad

  0

  Imagine din 2022 (foto: arhivă)

  Instanța a hotărât, fără echivoc, că demolările din zona Mărului au fost executate corect, municipiul Arad având toate drepturile pentru a recupera terenul în favoarea arădenilor, anunță Primăria Municipiului Arad într-o postare pe Facebook.

  Decizia vine după ce câțiva foști locuitori din zona străzii Mărului au dat în judecată Primăria Municipiului Arad.

  „Mă aşteptam la acest verdict, justiția a făcut dreptate în acest caz. Am tot spus şi repet: nu tolerez ocuparea abuzivă a terenurilor care aparțin municipalității şi prin urmare a arădenilor. Continuăm cu proiectul nostru privind Revitalizarea zonei Mărului, redăm Aradului o parte din oraş care timp de 30 ani a fost evitată şi ocolită”, declară primarul Călin Bibarț.

  „Reamintim faptul că acest apel atacă Ordonanța Preşedințială, care stipula oprirea demolărilor pe str. Mărului până la 01 martie 2024”, mai precizează Primăria.

  Între timp, reamenajarea zonei într-un parc de agrement este departe de a fi terminată, chiar dacă Primăria consideră că stadiul lucrărilor a ajuns la 93%, iar o parte din finanțarea europeană s-a pierdut – vezi investigația Special Arad aici.

  De asemenea, depozitările ilegale de gunoi și moloz continuă în această zonă – vezi aici investigația Special Arad de astăzi.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.