Suporterii echipei UTA au făcut apel la reluarea negocierilor! „Meszar s-a comportat ca un intermediar al lui Gheorghe Falcă”

  de Lucian Dănilă | 17 June 2022, 6:34 PM | Sport

  0

  Suporterii echipei UTA au ținut astăzi o conferință de presă în care au făcut precizări despre cum au decurs negocierile dintre Alexandru Meszar și grupul de investitori format din Simion Apreutese, Cătălin Juncan, Marius Grada și Rudi Vizental, pentru preluarea clubului UTA.

  Conferința s-a dorit a aduce lămuriri în ceea ce privește modul în care s-au purtat negocierile, dar și un apel pentru reluarea acestora după ce Meszar le-a întrerupt brusc în data de 15 iunie, printr-un comunicat asumat pe persoană fizică.

  Mai jos vă prezentăm în variantă scrisă chiar de cei care au organizat conferința tot ceea ce au avut de zis. Referitor la alte detalii oferite ca răspuns reprezentanților presei, vom scrie câteva articole separate legate și de scumpirea abonamentelor, dar și alte aspecte vorbite în această după amiază.

  Totodată, într-un articol separat, vom prezenta și proiectul grupului de investitori, un proiect pe termen mediu și lung în care se dorea ca în cinci ani UTA să devină o echipă care luptă la titlul de campioană.

  Vă detaliem în cele ce urmează subiectele conferinței de presă susținută astăzi de către liderii asociației noastre:

  1. DAN PROCA:

  „În calitate de președinte al SCU și reprezentant al acestei asociații în clubul UTA, am participat pe parcursul ultimelor săptămâni la toate discuțiile dintre grupul celor patru oameni de afaceri care doreau să preia administrarea clubului UTA și Alexandru Meszar, conducătorul „de facto“ al acestui grup. Ca martor direct al acestor discuții pot preciza următoarele:

  a) Oferta grupului de investitori era una care se dorea nu o înlocuire a vechii conduceri ci o continuare alături de aceasta, în speță de Alexandru Meszar, pentru asigurarea pe de o parte a continuității a ceea ce s-a făcut bun, în special pe parte sportivă, parte care apoi să fie completată cu o infuzie de capital și de competență organizatorică și managerială. Oferta celor patru cuprindea o investiție imediată de aproximativ 2 milioane de euro, construirea unei baze de pregătire care să reprezinte un patrimoniu fix al clubului și de asemenea asumarea implementării unor principii profesioniste de organizare a clubului, cu departamente bine determinate și cu angajați care să aibă atribuții clare, remunerate pe măsura responsabilităților asumate și a performanțelor realizate. Erau vizate atât performanța sportivă prin transformarea UTA-ei într-o echipă care în termen de 5 ani să poată lupta pentru titlu și cupele europene precum și schimbarea formei de organizare într-una deschisă inclusiv implicării suporterilor. (Anexa 1 – Vezi mai jos)

  b) Din start o condiție pusă de Alexandru Meszar pentru desfășurarea discuțiilor a fost confidențialitatea acestora. În spirit de bună credință, grupul oamenilor de afaceri a acceptat această condiție, acesta fiind și motivul pentru care nu și-au făcut publice intențiile în mod detaliat.

  c) Am constatat pe parcursul acestor săptămâni din partea lui Alexandru Meszar atât o tendință de evitare a finalizării negocierilor cât și una de pasare a responsabilității finale către persoane din mediul politic, mai exact către fostul primar și actualul europarlamentar Gheorghe Falcă. Astfel, în „buna tradiție“ balcanică, cei patru potențiali investitori au constatat că discută preluarea clubului cu o persoană, Alexandru Meszar, care nu avea nicio funcție în club și depind de aprobarea înțelegerii de o altă persoană care nu are nicio legătură directă cu clubul și nici măcar cu administrația locală. Practic Alexandru Meszar s-a comportat ca un intermediar al lui Gheorghe Falcă la negocieri.

  Foto 1 4

  d) De-a lungul negocierilor Alexandru Meszar a adăugat mereu diferite pretenții pentru a aproba intrarea în club a celor patru investitori și de asemenea a modificat în repetate rânduri termenii înțelegerii inițiale. Spre exemplu, autointitulatul manager al proiectului UTA a prezentat investitorilor un proiect de document pe care l-ar fi primit de la Gheorghe Falcă, în care componența adunării generale a clubului era împărțită în felul următor: 3 reprezentanți ai noului grup de investitori, 3 actuali membri ai clubului, 3 reprezentanți ai autorităților locale și un reprezentant al Suporter Club UTA.

  Considerând că pe baza relațiilor de colaborare (ca să nu spunem complicitate) cimentate de-a lungul ultimilor ani, actualii membri ai clubului împreună cu reprezentanții autorităților locale (sau mai exact ai partidului care susține autoritatea locală) ar fi format împreună o majoritate în luarea deciziilor, grupul celor patru a respins acest document pentru că este de la sine înțeles că nimeni nu acceptă să își asume injectarea de capital într-un club precum și munca de reorganizare, fără să aibă forța de a lua deciziile necesare. Oferta de răspuns a grupului de investitori a fost cea a unei formule cu o adunare generală care să cuprindă 5 membri: 3 din partea grupului de investitori, unul din partea SCU și unul din partea primăriei.

  Alexandru Meszar s-a declarat de acord cu ceilalți termeni ai înțelegerii însă și-a declinat responsabilitatea aprobării formulei de reprezentare în club, trimițându-i pe investitori să ajungă la un acord pe acest aspect cu „consiliul local“ .

  Foto 2

  Ca urmare, marți 14 iunie, Alexandru Meszar a convocat o întâlnire de clarificare a acestei probleme, întâlnire la care alături de el, urmau să participe Marius Grada din partea investitorilor, parlamentarul Sergiu Bîlcea din partea autorităților locale, Dan Proca și Claudiu Negru din partea SCU. Deși întâlnirea trebuia să aibă loc la ora 12, la ora 11.30 a fost publicat pe site-ul clubului, fără niciun anunț prealabil și fără nicio explicație ulterioară, comunicatul lui Alexandru Meszar prin care își „asuma“ respingerea ofertei investitorilor.

  e) Mai doresc să precizez că termenii înțelegerii agreate de cele două părți, cuprindeau acoperirea de către grupul de investitori a unor datorii despre care nu există nicio informație publică:
  – 179.300 de euro datorii angajate către diferite persoane fizice de către președintele Florian Voinea
  – o creditare de 500.000 de euro a clubului Atletico către UTA
  – înlocuirea unor garanții angajate de CS Atletico Arad pentru AFC UTA Arad, în favoarea ANAF.

  2. CLAUDIU NEGRU
  În urma comunicatului dat publicității miercuri de către Alexandru Meszar dorim să vă aducem la cunoștință următoarele:

  a) Nu-i recunoaștem lui Alexandru Meszar legitimitatea de a-și asuma respingerea ofertei investitorilor. Alexandru Meszar nu are nicio funcție executivă în club și este un simplu membru în Adunarea Generală a AFC UTA, astfel că decizia discreționară, despotică am putea spune de a respinge această ofertă, îi excede flagrant statutul. Dacă domnia sa ca simplu membru în Adunarea Generală a AFC UTA își permite să își „asume“ respingerea ofertei, Suporter Club UTA, în exact aceeași calitate de simplu membru în Adunarea Generală își poate la fel asuma răspunderea să răspundă pozitiv ofertei grupului de investitori.

  b) Având în vedere că statutul AFC UTA prevede că singura persoană care are drept de a respinge sau a aproba intrarea de noi membri în asociație, este președintele Florian Voinea, îi adresăm concret, direct și oficial acestuia cererea de a deschide clubul și de a permite intrarea în asociația AFC UTA a celor patru investitori.
  Considerăm că este timpul ca acest club să intre în normalitate și legalitate prin respectarea propriilor prevederi asumate prin statut și regulamentul de organizare.

  3) COLIN MESZ
  Îmi revine sarcina în final să fac o precizare care, în lumina apropierii noului campionat, este foarte importantă. Demersul nostru nu este unul de a ne război cu cineva sau de a produce scandal sau prejudicii de imagine clubului. Din păcate Alexandru Meszar prin atitudinea sa sfidătoare ne-a pus în fața faptului împlinit și avem o datorie morală față de suporteri în a le explica ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni la club dar și în a cere răspicat normalitate și legalitate. Însă toate aceste cereri nu au rolul de a destabiliza activitatea sportivă a clubului. Dimpotrivă considerăm că transparența, profesionalismul și infuzia de capital ar fi fost puncte de susținere foarte importante pentru jucători și pentru antrenor. Demersurile noastre sunt făcute și în folosul lor deoarece credem că orice antrenor sau jucător dorește să își desfășoare activitatea într-un club în care domnește profesionalismul autentic. Tocmai de aceea dorim să afirmăm răspicat că, indiferent de aceste demersuri, vom continua să susținem echipa iar antrenorul și jucătorii se pot baza fără nicio reticență pe sprijinul nostru total!

  Pentru noi doar UTA contează!

  Puteți urmări conferința de presă la link-ul de mai jos.

  Conferință de presă a Suporter Club UTA | VIDEO

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.