luni, 11 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Ne-a căzut Falca la Marea Adunare Populară de la Vladimirescu…

  de E. Nola | 1 iulie 2019, 8:05 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  8

  De la un moment dat, presa locală, aceea, desigur, cam insulară, care nu era legată de el prin firele invizibile, dar cât se poate de palpabile, ale publicității orientate, a început să-i spună faraonul. Denumirea a prins, a fost preluată de cei mai puțin duși pe la bibliotecă, oferindu personajului un nimb care stătea pe el ca sutienul și chiloțeii pe văcuța vecinului.

  Ghiță putea fi multe și mulți, dar faraon sub niciun chip. Cel mai important lucru ce rămâne în mintea omului atunci când aude de faraoni sunt piramidele. Eventual Sfinxul. Cei trecuți prin Egipt cu low-costul turistic mai află și de Luxor. Oricum, ideea este că a rămas după ei ceva ce se vede și după milenii întregi de eroziune naturală sau distrugeri umane.

  După Ghiță însă nu va rămâne nimic. Eventual pasarela spre infinit de peste Mureș, o lucrare exemplară pentru a-i ilustra activitatea de peste 15 ani din fruntea administrației arădene. Pusă aiurea, fără funcționalitate, dar care a costat destul până la nu se știe cât, de ce și pentru cine.

  65305310 606154816559913 3685815717950652416 n2

  Și mai rămâne și zâmbetul acela prevestitor de rele, ca al pisicii din Cheshire, confecționat, tot după o parte a presei, prin metode artificiale, având în vedere preocuparea omului pentru propria imagine, gustul său cultivat, pe modele dubioase, pentru pantaloni mulați, pulovere scumpe, tricouri cu brand și ceasuri care arată nu ora, ci starea materială și de putere a purtătorului.

  Acum, la încheierea coșmarului, se poate spune fără teama de a greși că am avut de-a face pe aici în ultimii 15-20 de ani cu vechea poveste, atât de cunoscută de altfel, a regelui gol sau al lupului care se cere în casă și se face că este bunicuța bolnavă, demnă de ajutor, iar eterna Scufița Roșie, simbolizând poporul naiv și binevoitor, cade în capcană din nou și încă odată.

  Nimic nu-l recomanda pentru ce se opintea să devină, doar dorința de putere și lipsa sa de scrupule, combinația cea mai firească și eficientă în astfel de situații. Venind de nicăieri, tot ca în poveste, nu avea nicio șansă dacă nu intra prin căsătorie în elita politică a Aradului, dacă nu se folosea de bunăvoința și naivitatea unora în drumul său spre vârful înghețat din biroul său cât o sală de sport.

  65842983 2229000990510905 8282669582217379840 o

  De altfel, această funciară amoralitate a impostorilor, dublată de o morbidă atracție spre vulgar și scandalos, explică toată povestea, inclusiv acest festin scabros de o săptămână care marchează ieșirea sa din istoria locală în speranța că va ajunge celebru și mare chiar în lumea fraților Grimm sau a lui Andersen.

  Nu va ajunge, desigur, și-a depășit de mult nivelul absolut de incompetență, tocmai de aceea se poate afirma de pe acum că vârful carierei sale a fost marcat prin Marea Adunare Populară de la Vladimirescu, o adevărată încununare a săptămânii trecute, o săptămână care ar trece în istoria locală, dacă istoria locală ar reține-o, drept săptămâna în care Falcă și-a sărbătorit cei 15 ani de când se folosește de Arad ca de hârtia igienică pentru a-și atinge penibilele sale scopuri, dar și ca un tratament, o cură pentru tulburările sale de personalitate și nu numai.

  A fost un spectacol penibil și jalnic, compromițător pentru toți cei care au participat, gudurându-se de imaginea bolnavă a puterii, în frunte cu Ludovic Orban, cel venit la Arad în inconștiența-i de pe acum banală, lăsându-se folosit în jocul acesta macabru al imposturii agresive și patologice.

  65429205 2229000870510917 843528729371082752 n2

  Vineri după șase nu mai încăpeai pe șosea la Vladimirescu de mașinile și autocarele – închiriate pe banii cui și pentru ce? – care aduceau lumea – e vorba de mii de oameni – la manifestare exact ca pe vremea lui Ceaușescu, înlocuind munca și priceperea cu imaginea lor propagandistică, realitatea cu bolboroseala agramată despre „realizărili” de doi bani ale omului închis în singurătatea psihozei sale.


  Citește și: Odată cu chermeza de rămas bun, Falcă a primit mii de urări „de bine”, dar nu de la miile de invitați, ci de la miile de șoferi „paralizați” în trafic zeci de minute | Foto-Video


  Cu câteva zile înainte, în timp ce o parte a orașului înota în apele căzute la ultimele ploi, primarul își lua adio de la coșmarul pe care l-a creat în sala Filarmonicii în care muzicienii sunt în grevă, povestind viața sa banală din leagăn ilustrată cu imaginea mamei sale aduse acolo de la Brad ca sfintele moaște de la Constantinopol. În timp ce clădirile istorice din centru își leapădă tencuiala pe trotuar, marele om preda tricolorul pe scenă omului timid și simplu, dar cu spatele tare, pe care îl vrea îndepărtat din primărie cât mai repede, fiind singurul, se pare, pe acolo care mai are și o brumă de bun simț.

  65290810 619188978602728 8604858529611776000 n2
  E vorba de Bibarț, ajuns neimportant, chiar deranjant nițel, după decăderea lui Coldea, al cărui fin este, cel pe care trebuie, conform legii, să-l lase în locul său, dar pe care l-ar da afară mâine dacă s-ar putea, având pregătite pentru continuarea jocului păpuși pe care le consideră creațiile sale. Bîlcea și Bulbuc, actorașul care a ajuns mai departe în nici 3 ani ca alții într-o viață, sunt într-adevăr creațiile sale, însă, așa cum se știe, în lumea aceasta bolnavă a puterii de dragul puterii nu poți avea încredere nici în propria ta umbră.

  Săptămâna febrilă de adio s-a terminat pe aeroport, acolo unde, în lipsă de avioane, se organizează de o vreme concerte tehno și nu numai, demonstrând, dacă mai era cazul, că sub și prin Falcă nimic și nimeni nu rămâne neatins de balele grețoase ale puterii înstrăinate de cei care o dețin prin lege.

  De asta spuneam: la așa o manifestare jalnică a limitării și obrăzniciei agresive, chiar că ne-a picat falca…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ma intreb retoric cine l-a ales pe Aurel Munteanu sa devina magnat? chiar si de Arad! … si de ce? Cine si cum l-a instarit nu mai e un mister! Cine a stabilit in acesta tara post-revolutionara … cine va participa la imparteala si cine nu?

   Cine a stabilit cine moare si cine traieste?

   +1 voturi
   +1
   -1
  2. Ma bucur sa citesc un articol care da dovada de consistenta si estetica cu mult peste nivelul cu care ne a obisnuit presa. Va felicit si va apreciez atat pentru continut cat si pentru eleganta exprimarii. Acest articol este despre efect insa ramane in continuare de analizat cauza. In acest sens ne raman cateva intrebari, ce ramane de facut? Oare trebuie sa repetam aceasi istorie dar cu personaje diferite sau putem sa schimbam ceva? Putem oare sa incepem sa ne constientizam drepturile si libertatile pentru a modela administratia dupa un model al calitatii si a performantei sau ramanem in continuare fara speranta? Solutii sunt, insa pentru acestea este nevoie de implicare civica si sociala nu doar verbala.

   +15 voturi
   +1
   -1
   • Mersi de apreciere, putea fi și mai bine…
    ín rest suntem de acord, găsirea și eradicarea cauzelor este esențiala și nu numai la Arad și da, cheia constă în implicarea în activismul civic a cât mai mulți oameni de calitate…Accentul e și pe cantitate (mulți), dar mai ales pe calitate…

    +6 voturi
    +1
    -1
  3. Acest individ , olteanul falca , a distrus Aradul nostru . Uitati-va cum arata Oradea sub Ilie Bolojan ! Doar fuga dupa avere l-a interesat si bineinteles demolarile : stadioane , garaje … Rusine olteanului demolator ”dottore” falca !

   +10 voturi
   +1
   -1
  4. Oricine ar fi bun de primar in Arad un om simplu,un oricare om nu un mafiot care a facut din primarie ,politie locala,apa canal,etc un stat mafiot ,in orice institutie intri in arad nu dai numa de afoni ,analfabeti si prost educati chiar ieri sunasem cu o problema pe numarul primarie si mi-a raspuns un domn ,nu mi-a raspuns cu buna ziua primaria Arad ,mi-a raspuns da ce vrei, ai spusesem ca am nevoie de o informatie ce acte am nevoie pt ……. iar dansul a spus ca el nu stie nimic numa numerele de interior si ma invitat la ptimarie ,din pacate ziua de ieri a fost doar un mic incident ,accesta este orasul ce ni la creat monarhia Bolsevica Falca cu toti adepti lui parca a fost un Guru al Aradului in organizatia Pdl,Pnl

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.