Încetinitorul de particule: Intrarea României în istorie

  de E. Nola | 6 februarie 2017, 9:06 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  15

  Subtext. PSD, cu Dragnea și restul, a câștigat alegerile cu un scor nemaipomenit, ieșirea în stradă a tineretului x,y,z – Tineriada de săptămâna trecută – este o manifestare antidemocratică, diversionistă, finanțată de oculta iudeo-masonică internațională în frunte cu Șoroș, pronunțat de regulă greșit, Soros, Sörös, ca să se vadă cât de străin poate fi de tot ce-i românesc și patriotic.

  Din acest punct de vedere, din cel care acceptăm că Dragnea și ai lui sunt expresia interesului românesc și nu o gașcă de profitori venali aflată la marginea analfabetismului funcțional, manifestările din țară de săptămâna trecută sunt diversioniste, șubrezesc poziția României în fața dușmanilor tradiționali, Ungaria și Rusia, în această ordine – având în vedere și marele adevăr exprimat de Iliescu cu privire la Marea Neagră și Serbia -, deci, mucles, faceți cum zice Dragnea.

  Stați liniștiți, în România se fură de când e lumea, nu schimbați voi asta de azi pe mâine, se prostește încă de dinaintea facerii ei, iar dacă veți fi cuminți, vă promitem că Dragnea se va spăla pe dinți în zilele următoare.

  Context

  În lumea înconjurătoare se produc lucruri ciudate și greu de înțeles, Marea Britanie trece la Brexit, SUA la Trump, voi ce vreți?

  La unguri Orban taie și spânzură, Merkel e pe ducă, polonezii se înarmează, voi ce credeți, se poate doar la noi cu oameni de paie, liberali de conjunctură și marinari care se cred mari politicieni?

  Guvern de tehnocrați, președinte neamț gângav și mai mult după fusta nevestei?

  WP_20170202_20_28_49_Pro

  N-ar fi mai bine niște băieți cu adevărat deștepți, din ăia care fură dar vă mai aruncă și vouă ceva din ce rămâne, chiar dacă de rămas nu rămâne mare lucru?

  Așa cum a hotărât acea majoritate relativă la începutul lui Decembrie, acei 18 la sută care i-au ales pe Dragnea și ai lui și care se uită mai mult la Antena 3, pică de dragul lui Badea și Firea și care în afară de pipăitul caloriferului și de observarea poștașului care aduce pensia nu mai are altă treabă. Bun, nu toți, dar destui, așa cum nici în țara lui Dragnea, Teleorman, nu toți sunt ca el, dar destui ca să nu vadă altceva decât zâmbetul acela de șmecher nesimțit de sub mustața de pandur pripășit cu treburi pe la București.

  Text, adică ce zic eu la toate astea

  Eu, adică, eu personal, eram vineri seara în coloana care înconjura Bulevardul de la Podgoria și până la teatru, discutând lejer cu cei de lângă mine, eram pe undeva între Astoria și Primărie când am stabilit că aici și acum nu este vorba despre democrație.

  WP_20170202_20_21_23_Pro

  Democrație avem, am avut și până acum, altfel nu ne aflam aici, mărșăluind spre Primărie.

  Statul de drept, asta este ce ne lipsește, o țară în care legea-i lege și este administrată independent de către cei calificați și abilitați să o administreze, adică juriști, judecători, procurori și nu politicieni, lideri de influență de orice tip.

  Poți să faci lobby pentru orice, pentru avantaje în afaceri, cultură sau învățământ, dar nu poți face împotriva legii, prin nesocotirea legii, poziționându-te deasupra ei, indiferent cine ești sau cine te pretinzi a fi, indiferent câte clase sau case ai avea!

  La asta am ajuns, noi șoroșiștii fără să fi văzut vreun leu de la Moșul american, iar în ceea ce mă privește, adică eu personal, am gândit mai departe pe drumul spre casă cheltuindu-mi ultimii bani pe un baton de Mars, să nu mă culc totuși cu stomacul gol.

  Știu, puteam să iau pe banii aceia ceva mai neaos, ceva mai patriotic, un baton cu rom, chiar două, dar vroiam să rămân limpede la cap, să-mi termin ideile în pace.

  Iată, la ce am ajuns: În Decembrie 89, eram tot în fața Primăriei, lumea striga cât o ținea gura că vrea libertate. Asta îi lipsea cel mai tare!

  Carnea, ouăle, zahărul se mai procura de pe la unguri și sârbi, libertatea însă nu, pentru ea a trebuit ca cei mai curajoși să iasă în stradă, să strige în gura mare și să nu dea înapoi sub nicio formă.

  Am reușit: avem libertate, mai mult decât atât, majoritatea celor care eu ieșit zilele trecute la proteste s-au născut, dar în mod sigur au crescut în această libertate câștigată atunci.

  WP_20170202_20_14_55_Pro

  Pentru ei libertatea este ca aerul, ceva firesc și de la sine înțeles fără de care îți pui viața în pericol.

  N-avem însă domnia legii, în locul ei este arbitrariul mahărilor semianalfabeți, lipsiți de cele mai elementare noțiuni de cultura politică, ajunși în fruntea societății în ultimii zece-cinsprezece ani datorită puterii acumulate prin averile ilicite pe care le-au făcut sub privirile înțelegătoare ale celor de dinainte, mult mai citiți, culți, rafinați ca ei, incapabili însă să se mențină acolo fără susținerea lor.

  Ei sunt baronii locali formați în anii nouăzeci-două mii, cu bacalaureat la fără frecvență, cu diplomele luate la kilogram, cu doctorate făcute de alții prin noua metodă digitală copy-paste, obraznici, inculți și fără scrupule (Sunt atât de afoni și lipsiți de simt politic încât în loc să caute o ieșire din criză, ei organizează o contramanifestație de un ridicol absolut).

  Paralel însă cu mărirea lor a crescut și o generație de tineri care vede România prin ochii universali ai Internetului, ai călătoriilor nenumărate – pentru studii și muncă – în Occident și care a observat diferența dintre ei și noi.

  Tocmai această diferență esențială care este între un stat de drept și un stat unde domnește arbitrariul voințelor individuale aflate la cârmă: acolo legea este valabilă pentru toți, aici doar pentru căței.

  Mă și mir cum de nu au fost folosiți cățeii prezenți la proteste de către gazdele lor în acest sens, inventivitatea pancardelor și ale sloganelor dovedind încă odată ceva cu privire la aceste zile istorice pentru România și nu doar.

  În aceste zile când toate par favorabile pentru autoritarieni și inculți agresivi, când mulți reclamă revenirea la izolarea naționalistă și conservatoare, românii indică clar singura direcție demnă de urmat: democrație și stat de drept, cultură, educație, civilizație – piețele din orașele în care se protestează rămân perfect curate după încetarea în noapte târziu a evenimentului – România civilizată și inteligentă opunându-se ferm unei Românii a arbitrariului necioplit și agresiv.

  WP_20170202_20_15_06_Pro

  După mai multe încercări nereușite, se pare că acum, într-un final, Românii și România intră definitiv în istorie.

  Pe bune, nu doar conform cărților istoriei de propagandă.

  Au fost nenumărate momente ieșite din comun în aceste zile. Gesturi pline de omenie, jandarmi ireproșabili, oameni strălucind de bucuria unității regăsite, dar cel mai semnificativ pentru mine a fost faptul că la Târgu Mureș s-a cântat imnul românesc cu oarecare accent și mici dezacorduri pe ici-colo.

  Pentru cine nu înțelege, vreau să spun că după 26 de ani de la evenimentele sângeroase de acolo, manipulate evident de vechea Securitate pentru a se putea renaște în noul SRI, ungurii au cântat împreună cu românii imnul patriei lor comune.

  Da, pentru că patria nu este o abstracțiune propagandistică, este locul unde te simți acasă printre ai tăi…

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Tare mulțumit aș fi să văd cum se cântă împreună și imnul maghiar sau măcar se iese în stradă masiv și pentru drepturile universale, inclusiv a tinerilor frumoși și liberi dar care nu sunt de sorginte traco-geto-daco-romano-pelasgă.
   Sau să ieșim și împotriva neamprostiei, a șpăgii, a pilelor, a a a câte și mai câte.
   În rest, de acord cu Dvs.

   +2 voturi
   +1
   -1
   • Eu sunt convins că dacă nu se deturnează sensul acestor proteste, dacă politrucii care se învârt pe acolo nițel încurcați nu reușesc să-i convingă pe tineri de zădărnicia efortului lor, se ajunge și până la cele vizate de Dumneavoastră.
    Desigur, atitudinea civilizată și superioară în așa numita problemă natională pretinde și mai mult efort, în fond toată istoria modernă a țării și a zonei ne povestește despre cum a fost folosită propagandistic această chestiune pentru a abate atenția de la problemele reale al acestor societăti, indiferent că se numesc române, maghiare, poloneze sau sârbești…

    +4 voturi
    +1
    -1
    • E un subiect sensibil dar nu ar trebui să fie unul tabu, dar sunt sceptic in legătură cu nedeturnarea protestelor. Să sperăm că poporul va fi la înălțime și nu se va lăsa manipulat de ciuma portocalie sau de cea roșie.
     Dacă ar exista o alernativă viabilă, le-ar fi mai ușor, așa însă…

     +3 voturi
     +1
     -1
  2. Bun, … prezentat așa, pare totul ca și cum Moș Crăciun a venit mai târziu. Demisia! Demisia! Demisia! … și vine deminsia. Ura, Uraaaaaa, că a învins. Și?!

   Ce alternative avem?
   Cine se urcă la volan?
   În cine avem încredere?
   Cine o să Guverneze cum vrea Strada?

   Iar eu zic: – Dacă pleacă Dragnea, păi să nu plece decât cu Johanis de mână. Că se merită unul pe altul! Că nici unul nu-i mai breaz decât celălat!

   Și?!

   +6 voturi
   +1
   -1
   • Rostul unei analize publicistice nu este să răspundă la întrebarile privind viitorul, ci să ofere o explicație căt mai aproape de real celor care s-au întămplat si se întămplă.
    Prognoza este o chestiune riscantă și in afara meteorologilor, cei care se ocupă cu asta se cheamă futurologi șau prezicători.
    Textul meu nu vorbește despre cea de a doua venire a lui Moș Crăciun, nu face politică, nu ia partea nimănui, încearcă să înțeleagă, să răspundă la întrebările de bază: de ce, cine, ce și cum.
    Restul, unde și când, este evident.

    +1 voturi
    +1
    -1
    • Să „prezici” este evident, foarte greu. Dar există o „Piață” și pentru prezicătoare și prezicători.

     Eu nu pun întrebări fiindcă vreau preziceri. Eu pun întrebări fiindcă nimeni nu crede în VIZIUNI și sunt foarte puțini cei ce vorbesc, în cunoștință de cauză, despre ele.
     Toți se flocăie, mai mereu, să facă „Analize”. Când ai o „Chitanță” a celor întâmplate singura analiză, ce are un sens, este cea care Raportat la Viziune îți indică ce ai greșit, ce ai făcut bine și așa afli ce trebuie să ajustezi, să îndrepți, ca tu totuși să te menții pe drumul ales spre Țintă.

     Am să o pun altfel.
     Când ai un PROIECT, el nu există dacă nu ai o Viziune a Țintei. Unde vrei să ajungi. Unde pleci dacă nu ști unde vrei să ajungi? De geaba analize cu duiumul, ce duc uneori la concluzii de te doare capul.

     Sau

     Construiești o „Casă Nouă”. De unde începi? Cum o să arate? Pe cine o să adăpostească? Cât costă? …etc. Te apuci și analizezi ce alții au construit. Bun! Perfect! Vrei să ști ce există făcut până în momentul de față. Și când ai venit cu niște concluzii, te apuci din nou să analizezi? Și atunci Casa Nouă când va mai fi gata? Ai construit fundația? Știu membrii implicați în Proiect ce au de făcut? Ai o echipă care crede în Noua Casă? Știu toți care sunt condițiile de lucru pe timpul construcției?…samd.

     După dumneavoastră rolul presei este să analizeze. Ok!
     A cui este rolul să emită Vizuni?
     Cine definește Ținta care poate aduna românii?
     Cine le spun oamenilor cum să ajungă la Țintă?

     Pe ăștia, de ar trebui să-i știm, cine-i analizează?
     Presa îi știe?

     0 voturi
     +1
     -1
     • Am înțeles ideea, problemele apar atunci când încercăm să o schimbam în mărunțisul explicatiilor.
      Din nefercicire, aici apar marile neînțelegeri.
      Minimalizarea analizelor publicistice provine tocmai din confuzia că ceea ce spune Cristoiu, Nistorescu, TRU și alții sunt analize.
      Nu, nu sunt, din nefericire sunt tocmai viziuni, adică imagini subiective, motivate ideologic de interesele lor particulare si care în loc să limpezească, încurcă.
      Dumneavoastră vorbiti despre proiecte de viitor, proiecte pe care le facem cu toții, cel puțin până la o vârstă.
      Regimul acestora este diferit de cel al analizelor, însă un proiect serios este precedat întotdeauna de o analiză.
      Personal, eu sunt acum împlicat în mai multe proiecte, si nu numai personale, însă niciunul nu împlică minciună, înșelăciune, manipulare.
      Având în vedere că dacă implică așa ceva proiectul devine diversiune și nu i se mai poate cere să satisfacă țelul final.
      Cu alte cuvinte, nu doresc să particip la un proiect cu cineva care minte, înșeală și fură.
      Nu de altceva dar astfel din partener devin complice…

      0 voturi
      +1
      -1
      • Nici o dată cei ce definesc o Viziune, nu se ocupă și de „mărunțiș”. Pentru asta sunt specialisti cu facultate, experiență profesională. Și sunt de acord că asta cu „mărunțișul ar putea de fapt să fie una din numeroasele probleme de azi. „TOȚI ȘTIU TOT ȘI DE TOATE”.

       Credeam că vorbim despre oameni nu despre niște „Râme” băloase.

       „Dumneavoastră vorbiti despre proiecte de viitor, proiecte pe care le facem cu toții, cel puțin până la o vârstă.”

       Da un fel de din astea la care vă referiți, … dar parcă totuși nu exact.

       Eu mă refeream la România ca o Corabie, care este în plină furtună, dar nici echipajul speriat nu știe ce fac, unde trebuie să ducă corabia, … dar nu au nici încredere în Căpitan și Locotenenții lui. Și atunci fac răzmeriță. Vor Rom în fiecare zi, o porție dublă de haleală și ciorapi uscați. Cei de pe partea dreaptă, strigă jos Capitanul, iar cei de pe stânga jos ofițerul secund.
       Dar ce fac patronii? Ei analizează (fără o aluzie personală) comportamentul echipajului, al căpitanului și ofițerilor. Dar nici ei nu știu unde sunt pe drum.
       Cam așa arată scenariul la care mă refer. 🙂

       0 voturi
       +1
       -1
      • Eu nu văd situația așa.
       Eu cred ca această corabie, numită România, avea o ținta foarte clară în ultimul sfert de secol: portul numit Europa.
       Chiar a reusit sa ajungă în acest port, fiind ținut în carantină o vreme datorita epidemiilor încă latente pe care le-a adus din lunga și furtunoasa ei călătorie în timp.
       Problema e că cei infestați nu recunosc boala, se cred sănatosi si vor să preia comanda și să scoată corabia din port.
       Cei sănatoși încearcă să-i impiedice iar căpitanul, cum poate, cum reusește, încearcă să-i ajute pe cei sănătosi si să-i convinga pe bolnavi să se supună tratamentului si să lase comanda pentru cei capabili si cu certificat de sănătate.
       Dacă tot ați pomenit de corabie…

       0 voturi
       +1
       -1
      • Și după cunvântarea arogantă și extrem de cinică a „Căpitanului” vă mai mețineți opinia? (Căpitanul „sănătos”???, … sărăcuțul de el, ce nevinovat este)
       Să nu mai vorbesc de faptul că încă o dată Johanis a indicat că el este susținătorul doar a unei părți din conflict. Ceea ce evident este o încălcare flagrantă i fișei postului.

       Sau credeți și dumneavoastră că doar „BINOMUL”, să folosesc o expresie a unui pamfletist renumit, este în măsură să combată Corupția din România? Imaculții și singurii Cavaleri ai Statului de Drept!?

       0 voturi
       +1
       -1
      • Da, Ími mențin.
       Cuvântarea n-a fost nici cinică, nici arogantă, ieșirea din sală a fost simptomatică pentru a se vedea clar cu cine are de-a face: bolnavi incurabili, incapabil să-și asume realitatea, pseudoexistențe subordonate bolii.
       Eu nu văd aici doua părți, doar una singură, plus o parte manipulată, adusă cu autobuze din Dolj si Arges.
       În situația în care PSD a încetat să mai fie partid, comportându-se ca o gașca de hoți, n-ai cui să te adresezi.
       Cred că intervenția lui Johannis a fost istorica și va rămâne ca atare, nemaivorbind de faptul ca a fost și un pas perfect în șahul pe care îl duce cu Dragnea, el, Johannis, jucând de la început fără pioni.

       +1 voturi
       +1
       -1
     • Este clar că din motive probabil personale ați devenit un aprig susținător al uneia din „părți”, ce fără doar și poate folosește aceleași metode de „Intoxicare/Propagandă”, (pe care dumneavostră le atribuți doar unei părți implicate) a dezbaterii în jurul acestui subiect. Ceea ce pentru mine înseamnă că refuzați să mai priviți evenimentele dintr-o poziție neutră ca până acum.

      Vă respect decizia, dar acum știu unde vă situați. 🙂
      Dacă discursul lui Joanis nu-l considerați arogant și cinic, când de fapt a fost extrem de vizibil, atunci este greu să ducem o discuție subiectivă.
      Dar sigur că aveți libertatea democratică prin constituție de a avea o opinie, ce cum spuneam eu o respect. Și nici nu vă consider un „dușman” din această cauză. 🙂

      0 voturi
      +1
      -1
     • Eu nu pot să cred ce văd. Cum puteți spune că „joacă fără pioni”. Cum?!!
      Dar nu sunt PNL-ul și mai de curând cei transformați adhoc din protestatari în Voinicii Lui („românii mei”), de fapt PIONII?

      Dar cel mai GRAV este că dumneavoastră considerați corectă decizia Președintelui de a „Juca o Partidă de sah”. El nu poate fi jucător într-o confruntare pe „Tabla de Sah”. Trebuie să vă trimit din nou la Articolul 80 din CONSTITUȚIA ROMÂNIEI. El Nu poate fi decât ARBITRU!

      El, Werne, îl copiază pe unul ce a Abuzat de funcția de președinte numindu-se singur un „Președinte Jucător”. În același timp tot Werner se erijează în Cavalerul Statului de Drept!??? Una face și alta spune, el cel cu „România Lucrului Bine Făcut!” Ce credibilitate poate avea când încalcă fișa postului, Constituția României. Zero!!!

      Și înapoi la discursul din Parlament. Prin cuvântarea sa nu a vrut altceva decât să adâncească „Prăpastia” dintre taberele (politice) combatante.

      Azi CCR a respins Sesizarea Președintelui, ori eu interpretez poziția CCR, ca o tragere de ureche la adresa Președintelui și la Amestecul Lui ca Jucător în Funcționarea Guvernului, o altă Instituție de cât cea Prezidențială, unde nu are ce căuta. Cu alte cuvinte CCR condamnă, prin vocea președintelui său, Obstrucționarea pe față a Guvernului și Abuzul unora din Instituțiile de Putere din Stat, dincolo de atribuțiunile pe care le au.

      Și atunci, cum puteți susține că Werner este „Sănătos”?!

      0 voturi
      +1
      -1

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.