duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Când Teo din Brad este „premiat” tocmai în Aradul unde polițiștii au metode mai aparte de interogatoriu

  de E. Nola | 2 aprilie 2018, 9:25 AM | Încetinitorul de particule | Topic special

  3

  Nu e de ici-colo să fii făcut Doctor Honoris Causa tocmai la Arad, după ce ți-ai luat primul doctorat – cel care contează cu adevărat – acum cincizeci de ani la Geneva.

  Desigur, erau alte vremuri, Romi Dubăț nici nu era născut, iar Virgil Iuga trebuia să-și strângă pletele cu agrafe dacă vroia să apară la televizor cu Caruselul.

  De primarul Aradului nici nu are rost să mai pomenim aici, Meleșcanu a umblat la grădinița din Brad la începutul anilor patruzeci, în plin război mondial, nu putem fi siguri dacă i-a întâlnit acolo pe vreunul dintre părinții viitorului primar al Aradului.

  Acestea fiind evenimentele arădene cele mai importante ale săptămânii care a trecut, să le luăm la rând, cu atât mai mult cu cât, cum vom vedea, nu sunt chiar fără legătură.

  Prima legătura ar fi că Romi Dubăț, în a sa Flacăra Roșie, a reacționat, cum face de obicei, în stilu-i caracteristic, la pogorârea lui Meleșcanu în Arad.

  N-avem la ce ne aștepta, Romi e Romi, cui nu-i place, asta e, stilul e omul, zice un vechi dicton, iar Romi n-are niciun interes să contrazică această veche înțelepciune.

  El, de o vreme, nu scrie decât pamflete, așa că la ce să te aștepți atunci când, oarecum perfect paralel cu Meleșcanu și Falcă, se leagă și de Claudia Iuga, deloc întâmplător fiica lui Virgil Iuga și purtător de cuvânt al poliției arădene. Și încă ceva, o interpretă de muzică ușoară cunoscută în Arad, așa cum erau numite cântărețele de talia ei pe vremea când Meleșcanu își făcea doctoratul la Geneva pe banii poporului, iar Virgil își strângea, pe banii lui, pletele în agrafe dacă voia să apară la televizor.

  1479465649 80

  Acuma e drept, Romi a cam dat-o în bară cu Claudia, fiindcă, orșicât, nu tratezi cu aceeași măsură a satirei și umorului un bizon al politicii pe cale de dispariție și o tânără cântăreață care pe deasupra este și fiica amicului tău chiar dacă această fiică este întâmplător și purtător de cuvânt al poliției.

  Pe de alta parte, dincolo de orice considerente, Romi are și el dreptatea lui, în fond dacă esti polițist nu ar fi cazul ca tăticul să-ți sară în apărare la orice atac care vine de la un jurnalist oarecare, fie el chiar Romi Dubăț de la Flacăra Roșie.

  Îl înțelegem însă și pe Virgil, în fond el a fost ofuscat de ideea că Romi pune la îndoială calitățile de cântăreață ale fiicei sale, ceea ce, să recunoaștem, e cam mult, Romi fiind la fel de departe de muzică precum Virgil de poliția arădeană.

  1381646 738815116144771 1313405465 n

  Mă rog, totu-i relativ, cum zicea ardeleanul care a călcat într-un rahat de câine, pe noi în toată această cavalcadă a orgoliilor deșarte ne interesează cel mai mult o altă întâmplare din Arad din săptămâna care a trecut, legată vag dar indestructibil de cele discutate până acum: cum va explica oare poliția arădeană comportamentul absolut incalificabil a trei polițiști, e vorba de cei trei, n-are rost să le pronunțăm numele, care au băgat în spital un minor din Șagu pe bănuiala că acesta ar fi furat bani, niște adidași și alte cele.

  politia romana 69319100

  Și ne interesează pentru că suntem mai oripilați decât Virgil Iuga pe Romi Dubăț de lipsa de reacție a autorităților, asta ca să nu mai vorbim de comentariile absolut mirobolante pe marginea cazului.

  Autoritățile, în frunte cu Meleșcanu aflat la Arad și cu Falcă, cel care se învârtea în jurul lui precum ardeleanul în jurul rahatului de câine, tac precum animalul în cucuruz din poveste, iar majoritatea comentatorilor sunt de părere că așa-i trebuia, în fond chiar dacă nu a furat putea la o adică să fure.

  Nimeni nu pare a realiza oroarea, niciun politician, nicio asociație nu se arată revoltată, nici cei mai vocali apărători ai drepturilor omului de pe FB nu se-ncumetă să spună lucrurilor pe nume: poliția, dacă este poliție și nu o gașcă de infractori și psihopați în uniformă, nu are voie să folosească forța fizică pentru a smulge mărturisiri de la un bănuit.

  Pentru că, să ne fie clar, este vorba de un bănuit, până la judecată și verdict el are toate drepturile unui om liber și nepătat, iar cei care îl maltratează fizic nu sunt demni să fie polițiști plătiți din banii comunității pentru a asigura ordinea și liniștea publică.

  Ei, aici intră în joc din nou Domnul Meleșcanu, acest pește politic care miroase a trabucuri scumpe și care n-a mai făcut nimic semnificativ de cincizeci de ani, de atunci de când a terminat dreptul în socialismul lui Ceaușescu, Romi Dubăț, cel care le cam știe cu poliția și Virgil Iuga, cel care în calitate de tată o apără pe fiica lui cântăreață de cuvintele lui Romi Dubăț.

  14

  Special Arad, așa cum este normal, a solicitat un punct de vedere Poliției arădene cu privire la incidentul – să-i spunem deocamdată așa – de la Vinga.

  Ne-a răspuns Claudia Iuga, spunând ceva despre faptul că polițiștii arădeni s-au dus la spital să cerceteze starea de fapt. Nimic despre o necesară delimitare de aceste practici, nici un cuvânt despre obligația elementară a instituției de a stabili foarte clar că nu este de acord cu asemenea obiceiuri de tristă amintire și că oricine din rândurile sale care se comportă astfel va suporta consecințele care se impun.

  Desigur, nu de la Claudia Iuga așteptam această delimitare, în fond ea este obligată să transmită spre public ce îi cer superiorii, însă fiind vorba de o femeie, care pe deasupra este și o interpretă cunoscută de muzică usoară, ne așteptam ca reacția să fie mai adecvată situației penibile în care a fost pusă instituția de cei trei din Vinga și Șagu.

  29893837 632127473790766 2098082547 o

  Iar dacă stau și mă gândesc mai bine, am scris acest scurt text observând deșertăciunea vieții noastre publice: cât de tare ne ofuscăm dacă suntem atinși în orgoliul propriu și cum nu ne doare nici acolo atunci când cineva dintre noi este supus arbitrariului sistemului ce decurge direct din egoismul nostru pretențios și provincial.

  Cât de departe suntem de ceea ce credem și gândim despre noi…

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunt inca MILITZIENI cultura organizationala se transmite cu sfintenie.. sunt si SECURITI acelasi lucru si la ei! Au tehnica noua… Insa cand in imbecil si marlan are acces la interceptari prin satelit va imaginati ce iese…
   Ii pazesc pe inchiaburiti sa nu ii deranjeze nimeni, iar Mimoza purtatoare de cuvant se distreaza de cetateni cu ajutorul cunostintelor de la televiziuni!
   Intr-un cuvant au ramas o adunatura de imbecili si marlani! si pentru ca au puterea sa controleze Romania asa e si saracata tara -imbecila si marlana-! ca si ei!

   +8 voturi
   +1
   -1
  2. Un Dinozaur, ca mulți alții, rămas nepedepsit pentru complicitatea tacită la genocidul comis de dictatura lui Ceușescu.
   O națiune care nu reușește să încheie socotelile cu trecutul, nu poate privi spre viitor.
   Să nu mai vorbim de faptul că mentalitatea primitivă a „Tradiționalismului”, în toate formele și manifestările, nu poate fi sănătoasă la evoluția conștiinței generale.
   Ne place să rămânem o gloată de proști ce de abia așteaptă să apară un Tătuc, care să ne mintă în față, vrute și nevrute, în speranța că, fără să facem nimic, mâine o să se pogoare peste români prosperitatea eternă. Ne place să trăim în minciună! Este mai comod și nu necesită stresarea neuronilor rămași funcționali și neâmbălsămați în palincă.

   Cât despre Milițieni?! Ce să mai spui? … sunt tot români și ei, că doar haina statului nu-i face mai deștepți și educați decât restul națiunii.
   Sunt fii și ficele Poporului.

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. As mai adauga si pe cei de la urbe de legaturile dubioase cu diferiti banditi de Arad care au tupeul sa faca orice si ce vor in acesta urbe ca doar sunt protejati de cine ar trebui sa ii puna cu botu pe labe dar na asai la noi de ce sa respectam cetateanul si nevoile lui mai bine banditi ca asa e normal la functia de militian.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.