joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  „Alumni U.V.V.G. Arad”, de acum partener al Asociației „Jacques Faix” pentru promovarea elitelor

  de Raluca Medeleanu | 21 septembrie 2022, 7:23 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  Rectorul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci a luat decizia să reia activitatea asociației „Alumni U.V.V.G. Arad”, sub o nouă formă, având-o drept coordonator principal pe Claudia Iuga (absolventă a Facultății de Drept a Universității) și planificând o serie de activități prin care să fie promovați studenții ori absolvenții valoroși, care fie au realizări remarcabile în Arad, fie în străinătate.

  Un prim pas spre reanimarea acestui proiect „Alumni” s-a realizat printr-un parteneriat pe care UVVG l-a legat cu o altă asociație arădeană, recent înființată, care are un țel similar: punerea în valoare a elitelor arădene. Vorbim despre Asociația „Jacques Faix”, cea care a reabilitat „Casa Pianului”, de pe strada Episcopiei, unde în urmă cu peste 100 de ani a funcționat fabrica de piane a maestrului care-i poartă numele. Inaugurată încă de la începutul acestui an, la Casa Pianului deja am avut parte de evenimente culturale de calitate, dintre care amintim întâlnirea cu marele compozitor Sabin Pautza, lansarea de carte a diplomatului Marius Lazurca, sau seara muzicală a tinerilor artiști arădeni.

  Miercuri după-masă, Asociația „Jacques Faix” a găzduit o nouă întâlnire, de această dată cu prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, alături de toți cei implicați în „Alumni U.V.V.G Arad”, prin care s-au „pus la cale” următoarele evenimente de promovare a oamenilor valoroși din oraș și nu numai.

  „Dorim să deschidem mai mult Universitatea spre adevăratele valori. Suntem în această formulă, pe Claudia Iuga deja o știți, ea ne reprezintă și nu are nevoie de nicio prezentare, mai sunt și Laviniu Tripa și cu David Curetean care se ocupă și de social media și de designul publicitar al produselor noastre, Flavius Sabău care se ocupă de sportivi și Alex Lazea se ocupă de studenții străini, așa că dorim să știți că vom face de acum și asta și vă mulțumim frumos pentru implicare!”, a spus rectorul UVVG celor prezenți la Casa Pianului.

  • Citește și: Claudia Iuga, imaginea Alumni U.V.V.G. Arad – Special Arad · ultimele știri din Arad

  „Acesta este momentul în care cumva lăsăm misterul deoparte și deschidem larg porțile Asociației Jacques Faix, care va avea și are ca scop să promoveze în principal tot ce înseamnă valoare în jurul nostru, însemnând la micro Aradul și localitățile din jurul Aradului, dar chiar și toată România, fiindcă această casă a găzduit în trecut, în perioada în care Jacques Faix se ocupa cu a aduna valorile culturale ale Aradului, personalități precum Ady Endre, Vasile Goldiș, baronul Neuman… cu ce scop? Cu scopul de a avea acea sinergie de care este nevoie în zona cultural – elitistă. Și când zic elită, atunci se înțelegea definiția corectă, așa cum ar trebui, anume acei oameni care au recunoștința din partea specialiștilor din domeniul respectiv ca fiind de valoare. Noi asta dorim să facem și, în același timp, cu ajutorul mediului universitar și a inspectoratului școlar, să aducem și să potențăm genul de activități sau întâlniri între cei care astăzi sunt la acest cadru de elită și cei care urmează să preieie ștafeta de la ei”, a spus Mihai Săcui, de la Asociația „Jacques Faix”, despre care rectorul UVVG a spus că se mândrește că este și el la rândul lui un absolvent al acestei universități.

  Pe lângă „networking”, întâlnirea din Casa Pianului a însemnat ca de fiecare dată și muzică, pianistul Radu Rotaru împreună cu vocalista Claudia Iuga susținând un scurt recital.

   

  • Citește și: Înapoi în timp. Pianul Faix Jacques și-a reprimit casa din Arad și așteaptă serile de altădată – Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.