Începe vaccinarea în cabinetele de medicină de familie din Arad. Vezi ce ser se va folosi și care medici s-au alăturat campaniei

  de Andreea Daniela B. | 9 mai 2021, 7:33 PM | Sănătate | Știri Arad

  1

  (foto: Direcția de Sănătate Publică Arad)

  În acest moment, vaccinul este o prioritate pentru toată lumea, în special pentru autoritățile care se străduiesc să imunizeze cât mai multe persoane. Pentru că s-a discutat de mai multe ori ca medicii de familie să fie implicați în această strategie de vaccinare, acest lucru va deveni, în sfârșit, realitate. Mai exact, în data de 5 mai 2021 a avut loc o întrunire pe tema vaccinării în cabinetele medicilor de familie, iar la aceasta au participat directorul DSP Arad Horea Timiș, viceprimarul Lazăr Faur, prefectul Toth Csaba și subprefectul Vasile Cătană. În urma întâlnirii, s-a stabilit că un număr de 90 de medici de familie din tot județul vor putea vaccina de luni, 10 mai, în cabinetele proprii.

  Pentru a fi mai ușor, căci se cunoaște deja faptul că vaccinurile de la Pfizer și Moderna au nevoie de condiții speciale, pentru vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se va folosi vaccinul Johnson&Johnson. Pentru acesta a fost plasată comenda deja, transportul ajungând în țară cel târziu luni, pentru a se putea începe vaccinarea. Acesta nu are nevoie de condiții speciale de păstrare, fiind suficient un frigider.

  Cu tehnologia aleasă de J&J, vaccinul poate rămâne stabil pentru cel puţin trei luni la temperaturi normale de refrigerare, aşa că nu are nevoie de condiţii speciale de transportare“.

  Mai mult, conform CNBC (Centul pentru Circuite Neuronale și Comportamentale),  principalul avantaj al vaccinului dezvoltat de J&J este faptul că nu trebuie să fie administrat decât printr-o singură doză.

  Medicii de familie din județul Arad

  În tot județul Arad avem 250 de cabinele medicale în care își desfășoară activitatea medicii de familie. Însă, conform declarațiilor venite din partea reprezentanților Direcției de Sănătate Publică din Arad, 90 de medici de familie s-au arătat dispuși să ia parte la campania de vaccinare și ar vrea să se implice în acest demers. Astfel, mai rămân 150 care nu au dorit să vaccineze în propriul cabinet.

  Concret, în urmă cu aproximativ trei săptămâni, medicii de familie din tot județul au primit o înștiințare din partea Direcției de Sănătate Arad prin care erau rugați să anunțe dacă sunt interesați de aceasta propunere, anume să vaccineze și ei. Se pare că mai puțin de jumătate dintre ei și-au dorit să ajute în campania de vaccinare.

  Desigur, nu în toate dintre cele 90 de cabinete se va vaccina începând cu ziua de mâine, ci doar într-o parte dintre ele, iar în zilele care urmează ar trebui ca lista să se extindă treptat, până se ajunge la totalul de 90.

  Cât despre programare, cei care doresc să se vaccineze și a căror medici se află pe listă (vezi mai jos) trebuie să se prezinte la cabinetul medicului de familie și să ceară vaccinarea, iar aceasta ar trebui să fie posibilă pe loc, fără să mai aibă nevoie de programare. Totuși, pentru a evita eventualele neplăceri, cei care doresc să se vaccineze sunt sfătuiți să își contacteze medicul de familie în prealabil.

  Lista cabinetelor unde vor vaccina medicii de familie:

  – Dr Palinkas Carmen -(Str B-dul Revolutiei nr 65 Ap 12)
  – Dr Ghiuta Simona (Str E.R.Ciorogariu Bl 56 Sc A,Ap 2)
  -Dr Hagau Calin (Apateu nr 324 )
  -Dr Margarint Maria (Str Calarasilor nr 3)
  -Dr Stana Carmen (Str Constantin Brancusi nr 93)
  -Dr Constantin Alina (Zimand- Cuz nr 246)
  – Dr Gutu Alina (Paulis nr 18)
  – Dr Jurca Daniela (str Miron Costin nr 16- 22Bl B,ScE aP 1)
  -Dr Mihut Georgeta (Seitin Str Horia nr 30)
  -Dr Porici Alexandra (Seitin Str Horia nr 30)
  – Dr Palfi Laura (Chisineu -Cris ,P-ta Avram Iancu nr 4A)
  -Dr Sucoverschi Nan Monica(Arad Str Cozia nr 7B)
  -Dr Maris Camelia (Loc Craiva nr 168)
  -Dr Monta Flavius (loc Sicula str I.Slavici nr 323)
  -Dr Parfenie Flavius(Loc Sampetru German nr 237)
  -Dr Lucan Gabriela ((loc Turnu nr244)
  -Dr Sacui Camelia (Curtici Str Primariei nr43)
  -Dr Turcin Lumunita (E.R.Ciorogariu nr 52)
  -Dr Hetes Larisa (Beliu nr 457 A)
  -Dr Mohorea Aida (Macea nr 269)
  -Dr Gal Ana (Macea nr 789)
  -Dr Popescu Mariana (Arad,Str Ilarie Chendi nr 1-3)

  -Dr Spurlock Adina (str Ilarie Chendi nr 1-3 )
  -Dr Panaite Alina (Str Ilarie Chendi nr 1-3 )
  -Dr Gaspar Alexandru (Covasant nr 319/B)
  -Dr Sandutiu Rodica (Str Calarasilor nr 3)
  – Dr Mot Simona (Str Inului nr 11,Bl B,Ap 9)
  -Dr Schill Roberto (Str Petru Rares nr 23,Ap 3)
  -Dr Cristea Heraclea (Str Stefan Cel Mare nr 2 A,Bl 2A,Ap 2B)
  -Dr Baicu Iuliana (Vladimirescu Str Progresului,nr 64 -66,Bl 2 Ap2)

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.