Incendiu suspect într-o catedrală ortodoxă sârbă la New York (VIDEO)

  de - | 3 mai 2016, 11:23 AM | Internaţional

  0

  Serviciul de pompieri din New York a anunțat inițierea unei investigații după ce un incendiu suspect a cuprins duminică o catedrală ortodoxă sârbă în Manhattan, transmite agenția EFE.

  Incendiul a distrus o mare parte a edificiului și s-a declanșat la câteva ore după ce sute de credincioși au participat acolo de slujba de Paște.

  Autoritățile locale încă nu au descoperit cauza incendiului și încearcă să afle dacă acesta a fost provocat. „Când am sosit la fața locului, flăcările erau imense, deci considerăm că este ceva suspect”, a declarat un reprezentant al pompierilor.

  Circa 170 de pompieri s-au luptat cu flăcările și au avut nevoie de mai multe ore pentru a stinge incendiul care nu s-a soldat cu victime, dar în urma căruia s-a ridicat un mare nor de fum negru deasupra Manhattan-ului.

  Construit în anul 1855 ca biserică episcopală, edificiul a devenit biserică ortodoxă în anii ’40, iar din anul 1968 se regăsește pe lista patrimoniului protejat al orașului New York.

  Sursa: Agerpres

  Foto / Video: NBC  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.