Incendiu suspect într-o catedrală ortodoxă sârbă la New York (VIDEO)

  de - | 3 May 2016, 11:23 AM | Internaţional

  0

  Serviciul de pompieri din New York a anunțat inițierea unei investigații după ce un incendiu suspect a cuprins duminică o catedrală ortodoxă sârbă în Manhattan, transmite agenția EFE.

  Incendiul a distrus o mare parte a edificiului și s-a declanșat la câteva ore după ce sute de credincioși au participat acolo de slujba de Paște.

  Autoritățile locale încă nu au descoperit cauza incendiului și încearcă să afle dacă acesta a fost provocat. „Când am sosit la fața locului, flăcările erau imense, deci considerăm că este ceva suspect”, a declarat un reprezentant al pompierilor.

  Circa 170 de pompieri s-au luptat cu flăcările și au avut nevoie de mai multe ore pentru a stinge incendiul care nu s-a soldat cu victime, dar în urma căruia s-a ridicat un mare nor de fum negru deasupra Manhattan-ului.

  Construit în anul 1855 ca biserică episcopală, edificiul a devenit biserică ortodoxă în anii ’40, iar din anul 1968 se regăsește pe lista patrimoniului protejat al orașului New York.

  Sursa: Agerpres

  Foto / Video: NBC  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.