marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Incendiu de vegetație lângă autostrada A1! Flăcările se apropiau de țevile de țiței și gaz

  de Andreea Daniela B. | 17 februarie 2022, 8:29 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Pompierii orasului Pecica/Facebook)

  În seara zilei de miercuri, sirenele autospecialelor de pompieri au început să se audă când pompierii voluntari din orașul Pecica au primit un apel prin care erau solicitați pentru stingerea unui incendiu. Acesta a avut loc în apropiere de autostrada A1.

  „Incendiu de vegetație uscată (trestie) a avut loc lângă autostrada A1 pe canalul din spate de la ferma de viței din zină. În jurul orei 19:40, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Pecica a fost solicitat să intervină la un incendiu de vegetație uscată în apropierea autostrăzii A1. 

  Când s-a ajuns la fața locului, incendiul se manifesta generalizat pe o suprafață de aproximativ 400 metri pătrați de o parte și de cealaltă a canalului de desecare. 

  Prin intervenția promptă a pompierilor voluntari de la SVSU PECICA s-a limitat extinderea incendiului spre autostrada A1 și spre țevile de țiței și gaze care supratraversează acel canal. 

  Cauza probabilă a incendiului fiind foc deschis lăsat nesupravegheat”, au transmis pompierii.

  De asemenea, aceștia au ținut să reamintească cetățenilor din Pecica să nu curețe prin ardere terenurile agricole sau canalele de irigare și desecare, aceasta fiind strict interzisă cu posibilitatea de pierdere a fondurilor APIA.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.