sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încă un tânăr din Sântana a luat-o la plimbare, fără mască, în loc să stea în carantină

  de Special Arad | 2 martie 2021, 2:36 PM | Coronavirus | Știri Arad | Urmăriți

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  După ce anunțam ieri că un tânăr de 24 de ani din Sântana a fost prins de polițiști că se plimba în 26 februarie, fără mască, pe străzile orașului, în loc să stea în carantină, iată că astăzi Jandarmeria ne anunță că încă un tânăr din Sântana, de 29 de ani, a hotărât ieri să nu respecte carantina și, în schimb, nu s-a rezumat doar la o plimbare prin localitatea de baștină, ci a făcut o drumeție până în municipiul Arad. Nici acesta nu s-a sinchisit să poarte mască de protecție.

  Citește și: În loc să stea în carantină, s-a plimbat fără mască prin Sântana 

  Iată ce spun reprezentanții Jandarmeriei despre incidentul de ieri:

  Luni seara, în jurul orei 21.30, un echipaj de Jandarmerie aflat într-o acțiune de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, a depistat pe o stradă din centrul municipiului Arad, un bărbat de 29 ani din Sântana, care nu a respectat măsura carantinării la domiciliu. Acesta a fost oprit de către jandarmi deoarece nu purta masca de protecție sanitară în spațiul public.

  În urma verificărilor efectuate și stabilirii identității, s-a constatat faptul că bărbatul s-a întors recent din Marea Britanie, țară cu risc epidemiologic ridicat și conform prevederilor legale în vigoare, trebuia să stea în carantină la domiciliul declarat, până în data de 4 martie inclusiv.

  Întrebat de ce nu a respectat măsura carantinării la domiciliu, acesta le-a spus jandarmilor că nu a știut că trebuie să stea în carantină și nu a putut justifica nici data când a intrat în România, spunând inițial, că în urmă cu o lună.

  Având în vedere cele constatate, jandarmii l-au sancționat pe bărbat cu amendă în valoare de 1500 lei, atât pentru nerespectarea perioadei de carantinare la domiciliul declarat cât și pentru nepurtarea măștii de protecție sanitară în locurile publice, conform prevederilor legale în vigoare, fiind ulterior condus la un centru de carantină instituționalizată unde va locui pentru următoarele 14 zile cu suportarea integrală a cheltuielilor.

  „Precizăm faptul că, încă de la începutul pandemiei s-a creditat eronat ideea că Jandarmeria este în stradă doar pentru a sancționa cetățeni. Ținem să subliniem faptul că acțiunile desfășurate în contextul pandemic au vizat și vizează în continuare protejarea cetățenilor și limitarea răspândirii virusului SARS Cov -2 și marea majoritate a sancțiunilor aplicate au fost avertismente scrise și nu sancțiuni pecuniare.
  Desfășurăm permanent activități de informare și prevenire pe această linie cu un singur scop: responsabilizarea populației cu privire la prevenirea răspândirii noului virus în comunitate”,
  transmit reprezentanții Jandarmeriei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.