Încă o lovitură pentru fumători. Vezi ce prevede noua lege promulgată astăzi de președintele Iohannis

  de - | 3 November 2016, 6:42 PM | Naţional

  0

  Încă o veste proastă pentru fumători vine astăzi, după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor din tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea consumului produselor din tutun.

  Concret, președintele a promulgat o lege prin care este transpusă o directivă europeană în domeniul tutunului. Țigările aromate vor fi interzise în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial. În schimb, țigările mentolate vor rămâne pe piață până în 2019, când vor fi și ele interzise.

  Această lege prevede și o schimbare a aspectului pachetului de țigări. Va exista o imagine grafică pe 65% din suprafața acestuia. Desenele vor trebui modificate la fiecare 1 ianuare, astfel încât fumătorii să nu se mai obișnuiască prea mult cu ele și să fie surprinși și speriați de noile imagini.

  Sursa: Realitatea.net

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.