Va reveni inspecția la clasă pentru cei care dau Titularizarea în 2022

  de Andrada Bobiș | 25 February 2022, 8:37 AM | Educaţie

  0

  (foto: Sursa foto: gorjeanul.ro)

  După cum bine știți în perioada Stării de Alertă, toate inspecțiile la clasă pentru cei care urmau să susțină examenul de Titularizare din 2022 au fost suspendate de către Ministerul Educației pentru o perioada nedefinită. Dacă Starea de Alertă va fi ridicată atunci inspecțiile la clasă vor reveni și ele. Candidații înscriși la examenul de Titularizare trebuie să treacă aceste inspecții la clasă pentru a putea participa la proba scrisă.

  „Metodologia cadru privind mobilitatea personalului didactic” care este în vigoare în prezent prevede:

  „- (12) Pe durata stării de alertă, în contextul sițuației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, până la eliminarea restricțiilor privind adunările publice de către autoritățile de resort, nu se susțin inspecții speciale la clasă/probe practice, conform alin. (6) si (7). În aceste situații se susțin probe orale conform alin. (4) si (5), proba practică pentru ocuparea de posturi didactice/catedre în unități de învățământ având clase speciale de limbi străine cu program intensiv și/sau bilingv și probele practice specifice pentru învățământul special evaluate prin calificative „Admis/Respins”, conform anexelor nr. 4 si 12 și se suspendă aplicarea prevederilor anexelor nr. 5-11 si 17”.

  Potrivit portalinvatamant.ro se pare că autoritățile se pregătesc să renunțe la Starea de Alertă cel mai probabil începând cu luna martie.

  Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat: „Cred că starea de alertă nu mai trebuie prelungită pe teritoriul României. Poate ar fi fost oportun, în cazul în care nu am fi găsit o soluție în zona de energie, să avem o stare de urgență pe energie, dar stare de alertă pe pandemie părerea mea e că nu mai trebuie prelungită”.

  Și ministrul sănătății, Alexandru Rafila susține faptul că este momentul ca România să renunțe la Starea de Alertă, iar acest lucru va fi posibil cu siguranță până la sfârșitul lunii martie :
  „Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă”.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.