miercuri, 21 februarie, 2024

Special Arad Logo

  În urma anchetei în dosarul fetiței ucise, s-a stabilit că mama acesteia este nevinovată. Ce s-a hotărât în cazul lui Beniamin Crișan

  de Special Arad | 24 noiembrie 2021, 1:26 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Beniamin Florin Crișan, tânărul arădean care și-a ucis fiica vitregă de doar 4 ani (Antonia) a fost arestat preventiv de oamenii legii pentru o perioadă de 30 de zile, însă acesta a contestat decizia la Tribunalul Arad, contestație care s-a judecat vineri la Curtea de Apel Timișoara.

  Amintim că Beniamin Florin Crișan nu a recunoscut de la început fapta, inițial susținând că a fost un accident. Totuși, ulterior a admis că a lovit-o pe fetiță, după care a băgat-o într-o valiză și a dus trupul neînsuflețit pe un câmp din Bujac, unde a încercat să îi dea foc.

  Soluția definitivă pe care a dat-o Curtea de Apel Timișoara este însă ca arădeanul să rămână închis.

  „În baza art.4251 alin.7pct. 1 lit. b C.pr.pen. raportat la art.204 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul CFB împotriva încheierii penale nr. 70 din data de 02.11.2021 pronunţată de Tribunalul Arad în dosar nr. 3176/108/2021. Menţine încheierea atacată. Dispune virarea sumei de 313 lei onorariu avocat oficiu, din fondurile Ministerului de Justiţie în contul Baroului Timiş. În baza art.275 alin.2 C.pr.pen., obligă inculpatul la 200 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în soluție.

  UPDATE Tribunalul Arad: 

  La data de 24.11.2021 judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a dispus prelungirea măsurii arestării preventive a inculpatului C.F.B. pentru o perioadă de 30 de zile.

  În cursul urmăririi penale efectuate în cauză a fost înlăturată versiunea privind participarea mamei la comiterea faptei de omor, a fost înlăturată versiunea unei infracţiuni săvârşite cu praeter intenţie, anume loviri cauzatoare de moarte – având în vedere concluziile raportului de expertiză medico-legală conform cărora moartea victimei minore s-a datorat unui hematom subdural acut consecutiv traumatismului cranio-cerebral mortal, iar decesul s-a produs după primele lovituri directe suferite de victimă.

  Concluziile testului poligraf nu au relevat modificări de natura unui comportament simulat al inculpatului .

  La finalizarea urmăririi penale urmează a fi sesizată instanţa de judecată competentă.

  Procurorul de caz, procuror dr. Pavel Palcu aduce mulţumiri presei şi mass-mediei pentru modalitatea în care a fost sprijinită ancheta în vederea identificării autorului.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.