În fața Catedralei de la Podgoria s-a făcut loc de priveghi pentru fetița ucisă. „Odihnește-o, Doamne, în pace pe Antonia care a plecat la îngeri prea devreme”

  de Special Arad | 4 noiembrie 2021, 10:54 AM | Știri Arad

  1

  Odioasa crimă descoperită în acest weekend a zguduit Aradul. Destinul tragic al micuței Antonia, fetița de 4 ani ucisă și incendiată de tatăl vitreg, a răscolit fiecare persoană care a aflat despre cele întâmplate.

  Astăzi, mai mulți oameni au amenajat un loc de priveghi în memoria fetiței. Inițiativa aparține de membrii grupului de Facebook „Românii-Liberi” care au așezat în fața Catedralei Ortodoxe „Sfânta Treime” din zona Podgoria o pancartă cu poze și mesajul „RIP. Odihnește-o, Doamne, în pace pe Antonia care a plecat la îngeri prea devreme”. Alături de pancartă, oamenii au așezat și jucării, flori și candele.

  Membrii grupului au mai făcut astăzi și o postare pe Facebook: „Iartă-ne, suflet mic, prea devreme și prea nedrept ai plecat la cele cerești. Iartă-ne că noi, oamenii, devenim tot mai mici, tot mai grăbiți, tot mai speriați. Că ne dăm de-a berbeleacul într-o lume tot mai abrupt scufundată în IGNORANȚĂ, NEPĂSARE, EGOISM. Alergăm de nebuni mereu. La servici, la magazin, acasă, ca apoi să constatăm că nu suntem nici mai fericiți, nici mai bogați și nicidecum liniștiți. Suntem absorbiți până la sufocare de slogane, clișee, minciuni, imagini TV oripilante și în mare parte repetitive, unele fake-uite de mari artiști păpușari. Ne hrănim cu nesaț din circul media și uităm că viața trece pe lângă noi. Iartă-ne, Antonia, că nu s-a nimerit alt oraș și altă țară pentru ceea ce trebuia să fie viața ta, dacă era să fie.
  Dacă era să mai fie Aradul un oraș viu, frumos, cu reacție și implicare, aveai deja pe undeva un perete al tău, un colțișor pe platoul Primăriei, un loc de reculegere. Dar nu mai e. E multă frică, confuzie, panică. Disperare mută, asta se vede în lumea asta care se “reinventează”, Antonia. Umbre grăbite, grăbindu-și surogatul de existență spre previzibila soartă de zombificați, asta au ajuns mare parte din oameni. Din lumea sigur mai bună spre care te îndrepți, iartă oamenii, chiar dacă mulți dintre noi am uitat să aruncăm privirea și spre un necaz; spre amărâți; spre un nenorocit care bate una pe stradă; spre vecinul cocalar, scandalagiu care își bate familia; spre sistemul defect care sugrumă tot și pe toți.
  Timpul nu se poate da înapoi și îngerii plâng pentru chestia asta, dar tu poate înțelegi. Pentru că acum faci parte dintre ei, Antonia.
  Dormi în pace, suflet curat”.

  Reamintim că tatăl vitreg al Antoniei, Beniamin Florin Crișan, nu a recunoscut de la început fapta. El a încercat să vină cu o poveste și să le explice autorităților că totul a fost un accident, însă nu a durat mult până să le spună adevărul. Acesta a recunoscut cum a lovit copila, apoi a băgat-o într-o valiză și a dus trupul neînsuflețit pe un câmp din Bujac, unde a încercat să îi dea foc. De asemenea, mama fetiței știa de cele întâmplate, însă l-a crezut pe cuvânt pe concubin și a așteptat să se predea, cei doi fiind treziți din somn de mascații care au intrat peste ei în casă în noaptea de luni spre marți.

  În acest moment, bărbatul este arestat preventiv pentru 30 de zile.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.