joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Poliția locală a ridicat o mașină cu o fetiță de șase ani în interior. Au aflat după o jumătate de oră ce-au făcut

  de Valer Mărginean | 24 februarie 2023, 2:29 PM | Știri Arad

  10

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Arad, un oraș cândva aproape de normalitate, un oraș în care un fost primar și-a câștigat primul mandat cu deviza „sistemul de parcare agresiv al Parktronic trebuie desființat”, a ajuns un „absurdistan”, în care Poliția locală face legea după cum o taie capul. O zi primăvăratică se anunța cea de joi, 23 februarie în Arad. Și chiar așa ar fi rămas această zi în memoria multora, dacă nu s-ar fi întâmplat ca o mașină parcată neregulamentar să fi fost ridicată de Recons, din dispoziția scrisă a unul polițist local, cu tot cu o fetiță de șase ani!

  Totul s-a întâmplat pe strada Mărășești, în apropierea cunoscutului sens giratoriu din Piața Spitalului (Intim). Un autoturism gri, marca Opel, bloca o cale de acces așa că polițiștii locali deplasați la fața locului (ca să folosim limbajul lor de lemn) au constatat „nenorocirea” și au procedat în consecință: au solicitat mașina de ridicări de la Recons. Până a ajuns „tanti Rodica”, vajnicul apărător al legii, pe nume Florea Nicolae, s-a învârtit în jurul mașinii, a păzit-o să nu dispară și astfel să nu dispară și urmele „activității sale în folosul comunității” (un fel de raportare a „producției de amenzi la hectar”) care îi asigură salariul.

  Desigur, n-a observat nimic la autoturism, pentru că nici nu a avut o astfel de preocupare, deși una dintre obligațiile sale, cea mai importantă de altfel, era aceea de a se asigura că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a fi ridicată. Iar una dintre acestea este aceea ca în interiorul mașinii să nu se afle vreo persoană.

  A scris dispoziția de ridicare (cu nr. 0005313, care acum este, cu siguranță, deja anulată) și, după ce-a ajuns și „tanti Rodica” i-a asigurat condițiile de siguranță pentru a proceda la ridicare. În mintea lui, siguranța acestei „tanti” este mai importantă decât a persoanei ce era în mașina ridicată! Da, exact asta au constatat cei de la Recons când au dat jos mașina de pe platformă, alertați de bataile disperate în geam ale micuței de șase ani aflată in interior. Și, normal, i-au anunțat pe scrupuloșii polițiști locali.

  Există și anumite circumstanțe atenuante, cum ar fi geamurile fumurii (un fumuriu aproape de negru, după cum ni s-a spus) și graba de a elibera acea cale de acces blocată. Toate însă își pierd din importanță când în joc este siguranța unui copil de șase ani. Cât de „prezent” a fost polițistul local în preajma autoturismului, preț de mai bine de o jumătate de oră?, dacă nu a văzut nimic, dar nici nu a auzit cum vorbea fetița telefonic „cu bunicul”, cum a spus chiar ea celor de la Recons.

  Probabil legăturile de rudenie cu directorul general al Poliției locale, Adrian Toma îi asigură liniștea în astfel de cazuri. De aceea, suntem absolut convinși că nimeni nu va fi sancționat pentru această greșeală impardonabilă (ca și în cazul „somnului de frumusețe” din Dispecerat). Își vor „rupe de la gură” cei din Poliția locală această acțiune de ridicare, ce nu va mai fi raportată – de altfel, acum se încearcă ștergerea tuturor urmelor, inclusiv anularea Dispoziției de ridicare.

  Finalul poveștii a fost oarecum fericit pentru fetiță și șofer. Nimeni nu a mai fost amendat, deși fapta a existat! Mai mult, nici taxa de ridicare nu a mai fost plătită. Totul a fost iertat, doar, doar nu se va afla despre „profesionalismul” cu care a acționat „localul” lui Toma.

  UPDATE

  În urma publicării articolului, Direcția Generală de Poliția Locală Arad a emis un punct de vedere prin care explică măsurile luate. Puteți citi comunicatul în următorul link: Poliția Locală sesizează Protecția Copilului cu privire la fetița lăsată în mașina ridicată de utilajul Recons • Special Arad · ultimele știri din Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ne meritam soarta ….. jalnic . Deprofesionalizare totala în instituții, iar multe din ele inutile . Va rog nu mai publicați, pierdeți timpul ca oricum nu se face nimic . Despre problemele din instituțiile de Stat publicate în ultimii 2 ani, aveți cunostiinta de vreo măsură luata ?

   +5 voturi
   +1
   -1
  2. Orice caz de acest gen trebuie judecat cu obiectivitate! Da, e corect ca acel politist sa fie sanctionat pentru neglijenta cu care a verificat masina! Si despre asta s-a scris aproape in totalitate articolul. Dar obiectivitatea ar fi presupus ceva mai mult decat un rand in care sa se arate si iresponsabilitatea celui care a lasat incuiat un copil, intr-o zona interzisa, intr-o masina cu geamuri fumurii. Sunt absolut convins ca daca, Doamne-fereste, bunicul ar fi stat mai mult si fetitei i s-ar fi facut rau, vina era tot a politiei care n-a ajuns la o masina parcata neregulamentar. Daca ar fi sa fim obiectivi si corecti in tratarea unui asemenea incident, eu as fi sanctionat politistul, as fi lasat valabila amenda (caci infractiunea exista!) si as fi facut demersuri de sanctionare a bunicului. Punct! Asta ar insemna corectitudine!

   +8 voturi
   +1
   -1
  3. Daca dorit sa vreți realiatatea in zona sunt camere de supraveghere la magazine, bănci etc. Veți rămâne surprinși cum a verifica acel agent masina cu pricina! Poze, pac tac, completat constatarea pana a venit reconsul! Cei de la Recons au dat mâna cu agentul si se apuca de treaba montând dispozitivele de ridicare la roti, toată treaba cam 5 minute! Nu este de neglijat nici gestul bunicului!

   +3 voturi
   +1
   -1
  4. Acesti psihopati ce o conduc Rodi cu doua zilein urma treceau cu peste 80 km/h prin fata pe la Colegiul Național, eu eram pe trecerea de pietoni, nu mi-au acordat prioritate, le-am facut semn cu mana sa lase mai incet dar au trecut ca tampitii s-au uitat la mine si radeau.

   +9 voturi
   +1
   -1
  5. Trăim vremuri ciudate, nu știu ce fel de om poate fi cel care a lăsat copilul în mașina dar normal nu ! Iar în ce privește pe așa numitul polițist ”local” îl putem încadra tot la … nătângi ! Putea fi în locul copilului pusă o bombă , nu de alta dar suntem la Arad ! Poate că avea un alt efect …

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.