marþi, 23 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  În timp ce ei se bat în instanță, spațiile astea sunt rușinea bulevardului. Ce are de spus Primăria Arad

  de Raluca Medeleanu | 3 iulie 2018, 10:52 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad | Strada

  6

  De ani și ani de zile, spațiile de la parterul câtorva clădiri istorice de pe Bulevardul Revoluției stau în paragină și nimeni și nimic nu pare să le poată scoată din letargie. Niciun patron nu pare interesat să își deschidă o afacere acolo și nimeni nu pare interesat să le vândă. Un soi de blestem pare că s-a așternut pe imobilele de acolo, iar pe zi ce trece devin tot mai deplorabile, iar asta chiar în buricul târgului, chiar vizavi de ochii puținilor turiști care se mai cazează în orașul nostru.

  Ca lucrurile să fie rele până la capăt, recent, unuia dintre spații i s-a spart geamul ușii de intrare, iar acum pare raiul gunoaielor – un soi de mini-ghetou chiar în inima orașului. Însă polițiștii locali își fac rondul, trecând cu nepăsare pe lângă acest loc, Primăria pare ocupată cu alte lucruri, iar noi nu avem de ales decât să ne prefacem că nu există.

  Totuși, după sute și sute de ori trecând prin zonă, parcă nu putem rămâne impasibili. Ba chiar cu cât ne uităm mai mult, ne revoltăm mai mult. Astfel că am cerut lămuriri de la Primărie despre situația spațiilor, iar municipalitatea ne-a informat că spațiile acelea sunt chiar ale Primăriei Arad, însă nu poate investi în ele întrucât se află de ani de zile în proces cu persoanele care își revendică imobilele. Iată răspunsul complet al Primăriei Arad:

  „Imobilele situate pe Bulevardul Revoluţiei nr. 84-86 sunt proprietatea Statului Român, în administrarea Municipiului Arad. De ani buni, municipalitatea arădeană aşteaptă un răspuns din partea Comisiei speciale de retrocedare a unor bunuri imobile care au aparţinut cultelor religioase şi comunităţilor minorităţilor naţionale din România, din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor.  Acest răspuns ar trebui să clarifice situaţia proprietăţilor revendicate. Până atunci însă, Primăria Arad nu are temeiul legal de a investi în aceste spaţii. Mai mult decât atât, fiind vorba despre spaţii revendicate, agenţii economici nu sunt interesaţi de închirierea lor.
  Având în vedere faptul că aceste imobile sunt situate în centrul municipiului Arad, Primăria Arad va analiza posibilitatea de a înlătura afişele şi elementele adăugate ilegal pe faţada clădirilor în cauză, cu ajutorul celor care prestează muncă în folosul comunităţii. La rândul lor, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplina în construcţii şi afişaj stradal dau asigurări că vor fi cu ochii pe cei care lipesc afişe în locuri nepermise”, a declarat pentru Special Arad purtătorul de cuvânt al Primăriei.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Da dragă primărie (recte falca), nu vi vouă așa un pic de rușine, ca după ani în care nu ați mișcat un pai, … și nu o făceați dacă nu vă trezea din visurile „umede” în care vă petreceți orele de muncă o jurnalistă, ar fi de cuvință să vă cereți și scuze față de cetățeni?
   Sunteți campioni mondiali la bătaie de joc și sfidarea celor în căror slujbă lucrați.
   Lehamite mie de voi puturoșilor!

   Mulțumim Raluca!

   +14 voturi
   +1
   -1
  2. Da asa este.Aradul este un oraș murdar, plini de tigani si golani in toate cartierele,un oraș în care nu ai unde sa te plimbi cum o faceau academii cu ani in urma.Nimeni nu se interesează în cartiere ce se intampla,nu vad cum distrug tot golanii cum se consuma alcool in parcuri desi exista legi că nu este voie consumul de alcool decât în spații amenajate.Platim impozite mari in zona centrala sa Ce?Sa stăm în gălăgie si mizerie?Vine cineva din partea primăriei odată pe lună in cartiere sa ne întrebe ce greutati avem, ce am avea nevoie?La alegeri vin sa faca propaganda electorală. Am ajuns sa imi fie scârbă de tot ce înseamnă Arad

   +7 voturi
   +1
   -1
  3. Se paseaza matza moarta de la unul la altul, cum ne-am obisnuit deja: „municipalitatea asteapta raspuns de la comisia de retrocedare…”.
   „Primaria Arad nu are temei legal sa investeasca in aceste spatii…” . Dar cine elaboreaza planurile si reglementarile urbanistice locale? De ce Primaria din Oradea poate si cea din Arad nu poate ? O demisie de onoare nu ar strica. Lasati pe altii care vor. Sta PNL-ul local intr-un singur om?

   +6 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.