luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update La un pas de o nenorocire! Bucăți din fostul Hotel Ardealul au spart geamul unei mașini | Foto

  de Raluca Medeleanu | 6 iunie 2019, 10:19 PM | Recomandările editorilor | Strada

  4

  Inundațiile nu sunt singurele probleme cu care se confruntă orașul nostru în această perioadă de ploi intense. Clădirile istorice ale orașului, și așa majoritatea aflate într-o fază avansată de degradare, încep să cedeze parcă cu totul, iar rezultatul poate fi dezastruos.

  O adevărată nenorocire s-ar fi putut întâmpla în această seară în fața vechiului hotel Ardealul, norocul a făcut însă ca bucățile de cărămidă care s-au prăbușit din clădire nu au atins niciun om, ci doar trotuarul și geamul unei mașini parcate pe marginea carosabilului. Pagubele au fost astfel doar de natură materială. Nici acestea de neglijat însă. Șoferul a spus că numai ce își cumpărase mașina, în urmă cu o săptămână.

  Situația critică a clădirilor istorice din Arad pare ca un sac fără fund. Primăria emite comunicate peste comunicate prin care ne înștiințează că a trimis sute de somații proprietarilor, a mărit impozitul chiar și până la 500% în unele cazuri, însă până acum doar un număr infim dintre proprietari au și trecut la reabilitat.

  Încheiem acest articol cu o frază pe care am folosit-o de nenumărate ori: trebuie neapărat să se întâmple o reală tragedie până va lua lumea într-adevăr atitudine?

  Update

  La fața locului s-a deplasat un echipaj al ISU pentru a securiza perimetrul. Se pare că bucățile de cărămidă care s-au prăbușit provin de la unul dintre hornurile clădirii.

  62077723 2959610874064112 7525111881770467328 n

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Soluții sunt! Reparațiile sa fie făcute pe cheltuiala primăriei iar ulterior recuperarea sumei de la proprietari in x rate! Refuzul de palat pt reabilitări sa fie făcut prin scoaterea la licitație a imobilului și recuperarea banilor aferenți!

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Sper că șoferului să-i fi dat și o amendă, pentru parcare pe zonă interzisă. „Misterioase sunt căile domnului”… de a le da tuturor după merit.
   ,
   Aviz „șmecherilor” ce parchează pe unde îi taie capul! Dumnezeu și-a început „lucrarea” prin Arad. Până și el a înțeles că nu mai poate tolera atitudini arogante din partea „bizonilor”.

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.