In Memoriam Aurel Ardelean – O viață închinată învățământului și calității





Comunicat. 26 decembrie 2018 a fost o zi tristă pentru familia Ardelean, pentru Arad, pentru U.V.V.G. Arad și învățământul superior din România. Dl. Prof. univ. dr. Aurel Ardelean a încetat din viață.
Această zi este comemorată în fiecare an, cu acest prilej fiind amintite toate realizările Rectorului fondator al U.V.V.G., dar mai ales evocate amintiri prețioase ale celui care a fost professor, cercetător, rector, dar mai ales soț, tată și bunic.
Prof. Univ. Dr. Aurel Ardelean a fost un adevărat patriot, și a dorit, mai mult ca orice, ca Aradul să aibă învățământ universitar de calitate, să dea „vârfuri” în cât mai multe domenii. În anul 1990, a luat ființă Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, cu două facultăți, ajungând, la 32 de ani de la înființare, o instituție care se mândrește cu medici, avocați, judecători, cercetători, farmaciști, economiști și alți profesioniști de renume în domeniile lor de activitate.
Ne-a lăsat moștenire o poveste de viață cum puține sunt, o universitate cu mii de absolvenți, răspândiți peste tot în lume, și visul unuia din ctitorii României Mari, Vasile Goldiș, împlinit. Visul și viziunea lui sunt duse mai departe de fiica sa, doamna Rector a U.V.V.G. Arad, prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, și întreaga echipă a universității.
Poate una din cele mai frumoase caracterizări a Rectorului Fondator al U.V.V.G. Arad descrie cea mai mare parte a moștenirii sale: „Omul providenţial care a îndeplinit visul arădenilor de a avea învăţământ superior în oraşul nostru, cerut de Vasile Goldiş, la începutul veacului trecut, în Parlamentul de la Budapesta”.
ODIHNĂ VEȘNICĂ!
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)