În mai multe comune arădene, seceta „invocă” rațiile comuniste la apa potabilă

  de - | 17 august 2015, 12:58 PM | Birchiş | Bocsig | Craiva | Știri Arad

  0

  Știri Arad: Locuitorii mai multor comune arădene suferă din cauza secetei.

  Uzina de Apă  Bocsig a decis să raţionalizeze furnizarea apei potabile, conform unui program bine stabilit. Din cauza consumului foarte mare, dublu faţă de perioadele obişnuite, pentru că oamenii îşi udă grădinile pe fondul lipsei de precipitaţii, rezervoarele uzinei nu fac faţă cererii. În aceste condiţii, comunele Bocsig, Hăşmaş, Archiş, Craiva şi Beliu, cu tot cu satele aparţinătoare, sunt afectate atât ziua cât şi noaptea.

  Reprezentanţii Uzinei de apă Bocsig spun că furnizarea apei este oprită noaptea, pentru a se putea umple rezervoarele golite pe timpul zilei de către mii de consumatori care îşi udă grădinile. Astfel, chiar dacă ziua nu sunt închişi robineţii, consumul foarte ridicat face ca la multe locuinţe apa să nu mai ajungă, ori să aibă presiune slabă. Autorităţile locale speră că ploile anunţate pentru zilele următoare vor reduce consumul de apă din reţea, iar restricţiile vor fi ridicate.

  Sursa: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.