Au început lucrările de transformare a fostei școli Zágoni din Pecica într-un centru de tineret, din bani europeni

  de Special Arad | 23 February 2022, 9:02 PM | Știri Arad

  0

  Primarul orașului Pecica, Petru Antal, anunță că au început lucrările la clădirea fostei Școli Primare Zágoni, de pe strada 401, pentru a fi transformată într-un centru de tineret. Lucrările au început cu schimbarea acoperișului.

  Unitatea de învățământ a fost construită în 1882 şi până în 1945 se numea Şcoala Elementară Mixtă, având cinci săli de clasă şi o locuinţă de învăţător.

  După mutarea elevilor în clădirea din centru, imobilul a fost gol aproape 20 de ani, iar acum va fi modernizat complet, în cadrul proiectului „Îmbunătățirea calității vieții prin îmbunătățirea infrastructurii educaționale, oferirea unor posibilități de petrecere a unui timp liber de calitate și modernizarea infrastructurii publice urbane în orașul Pecica”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, din fonduri de la Uniunea Europeană.

  Clădirea spaţioasă va fi salvată prin transformarea într-un centru de tineret modern, cu spații unde tinerii pecicani îşi vor putea petrece timpul liber cu diverse activități (tenis de masă, dans, cățărare,etc), urmând să fie amenajate și vestiare. Noul Centru de Tineret va fi dotat cu instalație multimedia, în curte se va amenaja o pistă de skateboard și vor putea fi închiriate skateboard-uri și biciclete.

  Tot în cadrul proiectului complex se va moderniza strada 401 (se va lărgi stratul de asfalt pentru a permite circulația bicicliștilor pe ambele sensuri, vor fi amenajate trotuarele, podețele, rigolele de scurgere a apei pluviale și spațiile verzi), se va asfalta strada 236 (care duce la Cimitirul Romano-Catolic) și se va amenaja o faleză nouă pe străzile 327 și 324, pe vechiul dig de la marginea orașului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.