În funcție de LIKE-uri, biblioteca Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” poate să fie cea mai tare pe țară

  de [email protected] | 8 aprilie 2014, 1:42 PM | Educaţie | Știri Arad

  0

  Elevii Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” strâng Like-uri în fața Primăriei. Cum? Și-au amenajat „standul” lor la colțul scenei de la Târgul de Paște, chiar lângă trotuar, au adus niște laptopuri setate pe Facebook, câteva fete care împart fluturașe și două-trei panouri cu mesaje gen „susține scopul Colegiului” sau „fiecare Like contează”. Important însă e pentru ce se face această mică propagandă școlară, foarte lăudabilă de altfel. E vorba de concursul Biblioteca Anului 2014, organizat de Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale.

  Concursul naţional „Biblioteca anului” se desfăşoară în două etape, judeţeană şi naţională, cu o secţiune pentru elevi de gimaziu şi o secţiune pentru elevi de liceu. Etapa judeţeană s-a terminat pe 19 martie, iar singurul liceu din Arad clasat în faza națională este Colegiul Național „Elena Ghiba Birta”. Liceele participante în concurs (echipe de maxim 7 elevi coordonaţi de bibliotecarul/ documentaristul/ responsabilul C.D.I./ un cadru didactic din unitatea de învăţământ) au realizat un film de maxim 3 minute despre structura infodocumentară din şcoala lor (de ce au nevoie de bibliotecă, cu ce se diferenţiază de alte biblioteci, cum îi ajută biblioteca/CDI-ul şi lectura), l-au urcat pe YouTube iar Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” pe pagina de Facebook unde se poate vota până în data de 23 aprilie.

  Videoclipul Colegiului Național „Elena Ghiba Birta” stă chiar foarte bine, în momentul de față având peste 2160 de voturi, fiind urmat îndeaproape de Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău cu 2144 de voturi. Cu toate astea, deocamdată se poziționează doar pe locul 2, lista fiind condusă de Colegiul Tehnic “Ghe. Asachi” din Iaşi cu 2500 de Like-uri. Din componenţa echipei din Arad care a realizat filmulețul au făcut parte elevii Bică Daian, Biriş Alexandra, Bidon Daniel, Bogdan Robert, Boldiş Tania, Gafton Eduard și Şoit Silviu. Aceştia au fost coordonaţi de către doamna bibliotecară Bidon Lidia.

  La final, un juriu din cadrul CCD “Spiru Haret” Iaşi va selecta câte trei câştigători pentru fiecare categorie (gimnaziu şi liceu).

  Premiile vor consta în cărți, la fiecare categorie (gimnaziu şi liceu), în valoare de 4.000 lei pentru locul I, 3.000 lei pentru locul al II-lea şi 1.000 lei pentru locul al III-lea.

  În limita fondurilor disponibile, membrii echipelor finaliste vor primi vouchere pentru achiziţionarea de cărţi  pentru biblioteca personală.  Filmele calificate în finală vor fi folosite de Casa Corpului Didactic “Spiru Haret” Iaşi ca materiale promoţionale şi în scopuri de marketing.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.