vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  În atenția proprietarilor de terenuri! O nouă lege a intrat în vigoare și nerespectarea ei implică amenzi usturătoare

  de - | 18 martie 2018, 11:38 AM | Naţional

  0

  (foto: medichub.ro)

  Vineri, actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial, iar sâmbătă, 17 martie, a început să se aplice. Este vorba despre Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia. Persoanele vizate, care nu respectă acestă lege, riscă amenzi usturătoare, scrie bugetul.ro.

  Potrivit acestei legi, orice persoană care deține un teren în România va fi obligată să ia măsuri pentru a distruge ambrozia, o buruiană ce crește de obicei pe marginea drumurilor, pe ogoare sau pe terenurile lăsate în paragină.

  În cazul în care proprietarii de terenuri nu se vor conforma, ei pot primi amenzi ce pot ajunge până la 5.000 de lei pentru persoane fizice și până la 20.000 de lei pentru firme.

  Totuși, aceste amenzi se vor aplica doar după o avertizare inițială a autorităților, informează avocatnet.ro.

  Persoanele fizice și firmele vor trebui să desfășoare anual, până la data de 30 iunie, lucrări de întreținere a terenurilor precum cosirea, smulgerea sau erbicidarea ambroziei. Dacă această obligație va fi neglijată, autoritățile vor da mai întâi o sancțiune sub formă de avertisment. Apoi, ignorarea avertismentului va putea duce la aplicarea unei amenzi între 750 și 5.000 de lei, în cazul românilor, sau între 5.000 și 20.000 de lei, în cazul firmelor.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.