joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Agresorul care a împușcat un bărbat în cap și apoi i-a înfipt o șurubelniță în gât, în parcarea unui supermarket din Micălaca, trimis în judecată pentru omor calificat

  de Ioana Costaș | 6 decembrie 2023, 1:51 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată a celui care, în luna septembrie, a împușcat un bărbat în cap, iar apoi i-a înfipt o șurubelniță în gât, fapta având loc în parcarea unui supermarket din Micălaca. Victima, în vârstă de 55 de ani, din Fântânele, se afla în mașina personală împreună cu concubina atacatorului.

  Bărbatul și-a împușcat victima pe fondul geloziei. Credea că iubita sa are o aventură cu bărbatul cu care se afla în mașină, în parcare. De altfel, atacatorul – în vârstă de 50 de ani – a vrut să o împuște și pe concubina sa, însă pistolul s-a blocat, așa că a scos-o din mașină și a călcat-o pe cap până când femeia și-a pierdut cunoștința.

  Atacatorul a fost prins pe loc de către un echipaj de poliție care a fost solicitat de urgență la fața locului, iar ulterior a fost arestat preventiv. Bărbatul împușcat și înjunghiat a fost transportat la spital unde a fost operat. Din păcate, bărbatul a intrat în moarte cerebrală, iar familia acestuia a fost de acord ca organele să-i fie prelevate și donate.

  „La data de 6 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a unui inculpat, cu privire la comiterea infracţiunilor de omor calificat, tentativă la omor calificat în modalitatea violenţei în familie, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uzul de armă letală fără drept”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

  Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că „în data de 21 septembrie, în jurul orei 15.00, în timp ce persoanele vătămate se aflau într-un autovehicul parcat în parcarea unui magazin de pe raza municipiului Arad, pe fondul geloziei, inculpatul, având asupra sa un pistol din categoria armelor letale, s-a apropiat de autovehiculul în care se aflau cele două persoane vătămate şi, din lateral, pe geamul uşor coborât al portierei dreapta faţă, a executat un foc de armă asupra persoanei vătămate de sex masculin, împuşcându-o în cap, după care inculpatul a îndreptat arma spre persoana vătămată de sex feminin, concubina sa şi a apăsat de mai multe ori pe trăgaci, însă, focul nu s-a declanşat.

  În continuare, inculpatul a prins-o de mână pe concubina sa şi a scos-o din autoturism, a pus-o la pământ şi i-a aplicat în mod repetat lovituri cu picioarele în zona capului (a călcat-o în mod repetat pe cap), până aceasta a rămas inconştientă. Imediat după acest moment inculpatul s-a deplasat la persoana vătămată de sex masculin, rămasă în habitaclul autovehiculului şi, prin portiera dreapta faţă rămasă deschisă, s-a aplecat în interior şi i-a înfipt o şurubelniţă în gât. Ca urmare a loviturii puternice, partea metalică a şurubelniţei s-a rupt şi a rămâs în gâtul persoanei vătămate. Victima de sex masculin a decedat în data de 26 septembrie în urma insuficienţei cardio-circulatorii survenită în evoluţia unui traumatism cranio-cerebral acut deschis prin împuşcare la nivelul regiunii temporale stângi, cu hemoragie meningo-cerebrală şi inundare tetraventriculară, contuzie şi dilacerare cerebrală.

  Persoana vătămată de sex feminin a suferit leziuni traumatice care au necesitat 25 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, în cazul în care nu survin complicaţii, iar după criteriologia medico-legală, leziunile traumatice nu au fost de natură a pune în primejdie viaţa persoanei vătămate. Din verificările efectuate a rezultat că arma folosită de inculpat este un pistol din categoria armelor letale cu glonţ, inculpatul nefiind autorizat să deţină nici o categorie de arme, letale sau neletale.

  Cercetările penale în cauză au fost efectuate cu sprijinul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Arad. Facem precizarea că emiterea rechizitoriului şi trimiterea în judecată a inculpatului nu înfrâng principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

  Citește și: Agresorul din Micălaca a vrut să-și împuște și concubina, însă arma s-a blocat. În schimb, a călcat-o cu picioarele pe cap. Soția victimei spune că soțul ei a fost confundat

  Citește și: Victima atacului din Micălaca, în moarte cerebrală. Organele sale au fost donate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.