luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Imigranți opriți cu focuri de armă în vestul țării! Printre răniți se află și un agent

  de - | 28 august 2017, 10:41 AM | Regional

  0

  A fost nevoie ca polițiștii de frontieră timișoreni să apeleze la arme pentru a opri câțiva traficanți de migranți, după ce aceștia nu au oprit la un filtru. Un agent și doi migranți au fost răniți în urma acțiunii.

  Poliţiştii de frontieră de la Moravița au depistat 12 migranți călăuziţi de un cetăţean sârb, care au încercat să treacă ilegal frontiera din Serbia în România.

  „În noaptea de 27/28.08.2017, în jurul orei 03.00, la nivelul I.T.P.F. Timișoara a avut loc o acțiune privind combaterea traficului de migranți în zona de frontieră Moravița-Denta, ocazie cu care poliţiştii de frontieră au organizat un filtru pe E 70, la ieșirea din localitatea Denta. Polițiștii de frontieră din filtru au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea a două autoturisme despre care existau suspiciuni că transportau migranți din zona de frontieră către municipiul Timișoara. Șoferii acestor autoturisme nu au oprit la semnalele polițiștilor și au trecut în viteză prin baraj, punând în pericol integritatea acestora, rănind ușor un polițist și avariind totodată mai multe autoturisme ale instituției”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

  Agenții au tras mai multe două focuri de avertisment în plan vertical, apoi către pneurile autoturismelor, reușind să oprească una din maşini.

  „În același timp, prin ricoșeu, au fost rănite două persoane, pasageri ai autoturismelor ai căror șoferi nu au oprit la control. Cele două persoane, de origine afro-asiatică, au fost transportate de urgență la spital, pentru a li se oferi îngrijiri medicale”, mai arată Poliția Română.

  În urma acțiunii, au fost reținuți „12 cetățeni afroasiatici și un cetățean sârb, șoferul uneia dintre mașini”.

  „Persoanele în cauză au fost duse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări, totodată fiind extinse verificările și întărit dispozitivul de supraveghere pentru depistarea tuturor persoanelor implicate. Polițiștii de frontieră continuă cercetările față de cetățeanul sârb, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, iar față de cetățenii afroasiatici sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat”, precizează polițiștii de frontieră.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.