marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Traficanții de țigări opriți cu focuri de armă în luna martie, între localitățile Joia Mare și Buteni, au scăpat de arest

  de Ioana Costaș | 19 iunie 2023, 2:20 PM | Știri Arad

  0

  Traficanții de țigări de contrabandă opriți de polițiști cu focuri de armă la sfârșitul lunii martie, după o urmărire ca-n filme între localitățile Joia Mare și Buteni, au fost plasați sub măsura preventivă a controlului judiciar. Cei doi – în vârstă de 22 și 25 de ani – se aflau în arest la domiciliu, însă măsura preventivă le-a fost înlocuită luni, 19 iunie, de Tribunalul Arad, în urma contestației formulate de traficanți.

  Reamintim cititorilor că cei doi – Dorel Sida și Adrian Mihuța – au fost depistați la sfârșitul lunii martie, între localitățile Joia Mare și Buteni, transportând cu un autoturism 2.500 de pachete de țigări de contrabandă. Cei doi au fost opriți în trafic de polițiști doar după ce aceștia din urmă au tras focuri de armă și au intrat cu autoturismul în mașina cu care se deplasau cei doi tineri.

  Cei doi au fost arestați preventiv atunci, însă în 24 aprilie le-a fost înlocuită măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu, iar acum, această măsura a fost înlocuită cu cea a controlului judiciar.

  Soluția pe scurt a Tribunalului Arad arată următoarele, în ceea ce privește punerea celor doi sub măsura preventivă a controlului judiciar: „Admite contestaţia formulată de inculpaţii contestatori Sida Dorel şi Mihuța împotriva încheierii penale pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Gurahonţ, pe care o desfiinţează şi soluţionând cauza dispune: Înlocuieşte măsura arestului la domiciliu dispusă faţă de inculpaţi cu măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile, începând cu data de azi, 19.06.2023. Pe durata controlului judiciar, inculpaţii au următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organelor de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei acestora; c) să se prezinte la organul de poliţie din cadrul IPJ Arad conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie; c) să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar în faţa căruia se află cauza. Atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive sau a arestului la domiciliu. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Sida Dorel aflat în stare de arest la domiciliu, măsură preventivă dispusă prin încheierea penală a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ, dacă nu este arestat la domiciliu în altă cauză. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Mihuța Adrian aflat în stare de arest la domiciliu, măsură preventivă dispusă prin încheierea penală a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gurahonţ, dacă nu este arestat la domiciliu în altă cauză Definitivă”.

  De asemenea, cei doi tineri sunt inculpați – alături de alte două persoane – în dosarul camionului încărcat cu țigări de contrabandă și abandonat în centrul localității Hălmagiu, în vara anului 2021.

  Reamintim cititorilor că în automarfar cu fost găsite peste 82 de mii pachete de țigări de contrabandă.

  Citește și: (Video) Focuri de armă între Joia Mare și Buteni. Polițiștii au oprit un traficant de țigări doar după ce au intrat în mașina acestuia, pentru a-l bloca

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.