marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ilie Poenaru: „Să nu credeți că în deplasare vom juca într-un alt fel”

  de Lucian Dănilă | 30 iulie 2022, 4:26 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA este la Mioveni și peste puțin timp va începe partida cu FC Voluntari din cea de-a treia etapă a Superligii. Echipa lui Ilie Poenaru s-a dus la Mioveni după o victorie obținută cu Petrolul, victorie venită în urma unui joc consistent pe alocuri dar și cu șansă, așa cum a recunoscut chiar antrenorul Bătrânei Doamne.

  „Trebuie să recunoaștem că am avut și șansă la meciul cu Petrolul. Eu sunt realist și spun că am făcut niște greșeli pe care sper să nu le mai văd”, spune antrenorul echipei arădene. El crede că UTA va avea în față un adversar foarte incomod, Voluntari fiind o echipă omogenă care în sezonul trecut chiar a prins play-off-ul.

  „Ne așteaptă un meci greu, în fața unei echipe care anul trecut a fost în play-off, care este foarte omogenă, pentru că și-a păstrat în mare parte jucătorii. Au un sistem de joc foarte bine pus la punct iar asta s-a văzut și cu Petrolul și cu Botoșani, chiar dacă au pierdut ultimul meci. Au un echilibru foarte mare, au o liniște în tot ceea ce fac și niște trasee foarte bine stabilite, care le ies în dinamica jucătorilor. Au de asemenea un antrenor foarte bun, care citește foarte bine adversarul“, a continuat Poenaru, care i-a nominalizat pe Nemec, Florea, Răduț și Rață printre cei mai periculoși jucători din tabăra adversă.

  Antrenorul grupării arădene dorește să transmită fanilor că echipa pe care o antrenează nu are strategii diferite în funcție de terenul pe care evoluează, dar recunoaște că în acest moment, dat fiind că el se află de puțin timp la echipă, aplică și tactica de a juca în funcție de adversar. „Să nu credeți că în deplasare vom juca într-un fel și acasă într-un alt fel. Echipa va crește de la meci la meci. Este important că jucătorii încep să se omogenizeze, să pună în practică ceea ce lucrăm și că se văd anumite trasee pe care le pregătim. Spre exemplul golul lui David Miculescu pe pasa lungă de la Iacob nu a fost o întâmplare ci a fost lucrat cu o zi înainte la antrenament. Știam că Petrolul pe atac urcă și duc mulți oameni în treimea noastră. I-am spus lui Florin că în momentul în care din centrare sau din fază fixă prinde mingea vreau să jucăm contraatac. Ați văzut că David și cu Otele au rămas sus și nu întâmplător au rămas sus.

  Eu sunt adeptul strategiei, joc și în funcție de adversar. Chiar dacă suntem un club mare, puternic, momentan, până ne creăm omogenitate, până ce băieții înțeleg toate principiile mele de joc și până o să ne creăm stilul nostru, când n-o să mai trebuiască să jucăm tot timpul în funcție de adversar (cu toate că asta este o strategie de-a mea și este foarte bună), până atunci vom juca și în funcție de adversar, pentru ca noi să știm unde și cum să-l blocăm pentru ca de-acolo să declanșăm atacul sau să preluăm noi controlul jocului“, a declarat Ilie Poenaru.

  Dacă în jocul cu Petrolul a debutat Orhan Ademi, la meciul din această seară de la Mioveni am putea asista la debutul lui Virgiliu Postolachi, internaționalul moldovean care a semnat cu UTA și care nu a avut drept de joc contra Petrolului pentru că nu i-a sosit până la ora jocului cartea verde. Nou sositul Jobello nu a intrat, nici el, în calculele pentru acest meci, însă antrenorul grupării arădene spune că ar putea să facă parte din lotul cu care va aborda partida din etapa viitoare de pe terenul celor de la Sepsi.

  Cel mai probabil, Poenaru va miza pe același prim unsprezece pe care l-a trimis în teren și în jocul cu Petrolul.

  Formații probabile:

  Voluntari: Popa – Miranda, Matricardi, Armaș – Costin, Meleke, Rață, Vlad – Răduț – Lopes, Nemec

  UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Benga, Hoxhallari – Cascini, Batha – Otele, Ubbink, Miculescu – Keserü

  Meciul începe la ora 18.30 și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.