duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Igaș, despre campania condusă de Falcă: „În politică, unu plus unu fac minus trei”

  de - | 15 decembrie 2016, 10:28 AM | Undeva

  0

  La doar patru zile după alegerile parlamentare și după rezultatul dezastruos al PNL, atât la nivel national, cât și la Arad, Constantin Traian Igaș transmite un comunicat de presă prin care vorbește despre atmosfera din PNL Arad, dar și despre eșecul unei campanii conduse chiar de către Gheorghe Falcă.

  „În așteptarea repartizării mandatelor de către BEC, starea de spirit din filiala arădeană nu este una linniștită, ținând cont de rezultatele obținute la alegerile din 11 decembrie și de faptul că nimeni nu își asumă acest dezastru. Dacă aruncăm o privire și facem o succintă evaluare a numărului de voturi putem constata că, doar la nivelul municipiului Arad, am pierdut peste 8000 de voturi de la ultimele alegeri, ceea ce ne arată clar că selecția candidaților pe listă nu a fost una tocmai bună și a fost asumată de un singur om fără ca această listă să treacă prin filtrul votului secret.

  Oamenii noștri influenți din teritoriu nu au fost ascultați nici la alcătuirea listelor, nici la modul de a se face campanie. Aceștia au contestat faptul că pe materialele de campanie a apărut imaginea unui lider demult uzat și foarte controversat în teritoriu. Faptul că unii dintre candidații noștri nu au reușit să fie pe înțelesul electoratului și au avut o abordare mai mult elitistă decît una umană, ne-a făcut ca și aici să pierdem procente importante. Cu alte cuvinte, nu am reușit să transmitem electoratului arădean încredere și nu l-am convins cu ceea ce vom face pentru arădeni după aceste alegeri. Mai mult, unii membri cu state vechi de la nivel local au fost marginalizați și neimplicați în campania electorală de unii dintre cei care și-au condus campaniile pe colegiu. Toate aceste greșeli, în mod obligatoriu, trebuie asumate de către decidenți.

  Îndemn toți factorii de decizie din interiorul PNL la calm și rațiune, îmi doresc să avem o evaluare corectă și cinstită în PNL și cu siguranță ceva trebuie să schimbăm din interior pentru a recupera electoratul pierdut.

  Nu putem trece așa ușor peste faptul că am pornit în această formulă politică cu trei senatori și trei deputați, iar astăzi, în urma ultimului vot, cu greu reușim să avem un senator și doi deputați. Cred că a sosit momentul să spunem lucrurilor pe nume dacă mai vrem să salvăm ceea ce mai poate fi salvat. Și cred că trebuie să căutăm și să pregătim alt profil de candidați atât pentru municipiu cât și pentru județ”, spune Igaș.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.