Hlistei, aproape de Liga 1! Botoșani, în pole position

  de Lucian Dănilă | 23 June 2014, 10:32 AM | Recomandările editorilor | Sport

  3

  Cătălin Hlistei este fotbalistul momentului în Arad. „Decarul” Bătrânei Doamne a făcut senzație la barajul de la Lugoj câștigat de UTA BD împotriva celor de la Retezatul Hațeg și a atras și mai mult atenția cluburilor de la ligile superioare.

  O jumătate de oră senzațională în barajul de la Lugoj l-a făcut pe Hlistei – jucătorul crescut de Francisc Tisza – să devină eroul suporterilor clubului UTA Bătrâna Doamnă, dar totodată a atras și mai mult cluburilor care s-au tot interesat în acest sezon de serviciile jucătorului. Dorit de mai multe cluburi din liga secundă, cum ar fi nou promovata Caransebeș sau FC Bihor, Hlistei ar putea face pasul carierei chiar spre Liga 1.

  „Nu avem o ofertă concretă pentru Cătălin Hlistei. Este jucătorul nostru și poate pleca doar în condițiile în care o pot face toți ceilalți fotbaliști din lot: în condiții avantajoase pentru club și pentru jucător. Eu cred că va rămâne la noi, iar dacă va fi să plece o va face doar la un club din prima ligă”, spune Alexandru Meszar, președintele grupării UTA BD.

  FC Botoșani este clubul care și-l dorește cel mai mult pe „decarul” Bătrânei Doamne. Cătălin Hlistei este impresariat de Ana Maria Prodan, iar – din informațiile noastre – de serviciile sale sunt interesate cluburile din prima ligă FC Botoșani și ASA Târgu Mureș, acolo unde antrenează Adrian Falub, fostul tehnician al echipei UTA.

  Problema fotbalistului legată de un transfer la Liga 1 este tocmai faptul că atât FC Botoșani, cât și Târgu Mureș au început de mai bine de o săptămână pregătirile. FC Botoșani se află de cinci zile în cantonament la Târgu Neamț, iar echipa din Târgu Mureș a reluat și ea pregătirile în 16 iunie.

  Acest fapt nu ar constitui în mod normal o problemă, dar Hlistei nu este nici acum complet refăcut după accidentarea suferită în penultima etapă a Ligii a 4-a arădene. El mai are nevoie de aproximativ zece zile de refacere. Tocmai de aceea există șanse destul de mari ca cel puțin până în iarnă Hlistei să continue să joace la UTA BD.

  Ce spune Hlistei?

  „Am avut 35-40 de minute de joc bun și foarte bun în meciul cu Hațeg. Mă bucur enorm că am marcat și mi-am ajutat echipa să promoveze. A fost marea noastră dorință de la startul campionatului. Când am văzut atâția oameni în tribună, acea galerie minunată, mi-am zis că rebuie să dau totul. Tocmai de aceea am alergat direct la ei în momentul în care am marcat deși inițial mă gândeam să sar în brațele lui Roli Nagy. În repriza a doua am resimțit oboseala datorată faptului că nu m-am pregătit sută la sută în ultima lună. Vreau să mă refac complet din punct de vedere medical, să savurez această primă promovare din cariera mea, iar despre echipa la care voi evolua în campionatul următor nu știu ce sa vă spun. Conducerea clubului știe mai bine ce este bine pentru club”, spune Cătălin.

  A fost aproape de un transfer la Ineu

  Puțini știu că jucătorul Bătrânei Doamne a afost în vara trecută la un pas să semneze cu CS Ineu, echipa din Liga a 3-a. El a plecat la Ineu împreună cu portarul Andrei Cioară la dorința fostului antrenor din acea perioadă a Ineului, Adrian „Știli” Abrudean. A fost întors din drum de Alexandru Meszar și a fost unul dintre pilonii pe care s-a construit acest nou proiect din fotbalul arădean UTA Bătrâna Doamnă.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.