Harta Europei în funcţie de preţul pus pe viaţa unui om

  de Special Arad | 22 aprilie 2014, 12:37 PM | Internaţional

  0

  Cat costa viata unui roman? Cel mult 17.000 de euro, daca vorbim despre daunele morale platite prin politele RCA rudelor unei persoane care a murit intr-un accident, potrivit stirileprotv.ro.

  Spre comparatie, viata unui italian ajunge la 200.000 de euro, iar a unui francez la peste 20.000 de euro. Ca sa obtina o suma mai mare, urmasii unei victime din Romania trebuie sa mearga in instanta.
  Domnul Florea mai pastreaza si acum epava masinii in care a murit fiul sau acum 5 ani. Pentru ca soferul care a provocat accidentul nu avea polita RCA, daunele morale au fost stabilite de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, o institutie finantata de companiile de asigurari, care a calculat daune morale de 5.000 de euro. Rudele au mers in fata judecatorului, iar acesta a creascut suma la 45.000 de euro.
  “S-a facut recurs. A zis ca vrem sa ne imbogatim”, a spus Florea Visan, tatal victimei.

  De altfel, fondul intervine si in situatia in care soferul care provoaca accidentul nu este cunoscut. In rest, atunci cand vinovatul este identificat si are o polita RCA, compania de asigurari care a emis-o plateste daunele morale. Pentru a le stabili, asiguratorii se folosesc de un ghid care ia in considerare media daunelor acordate de instante in 2009 si 2010.

  Fullscreen capture 422201

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.