Harta Europei în funcţie de preţul pus pe viaţa unui om

  de Special Arad | 22 April 2014, 12:37 PM | Internaţional

  0

  Cat costa viata unui roman? Cel mult 17.000 de euro, daca vorbim despre daunele morale platite prin politele RCA rudelor unei persoane care a murit intr-un accident, potrivit stirileprotv.ro.

  Spre comparatie, viata unui italian ajunge la 200.000 de euro, iar a unui francez la peste 20.000 de euro. Ca sa obtina o suma mai mare, urmasii unei victime din Romania trebuie sa mearga in instanta.
  Domnul Florea mai pastreaza si acum epava masinii in care a murit fiul sau acum 5 ani. Pentru ca soferul care a provocat accidentul nu avea polita RCA, daunele morale au fost stabilite de Fondul de Protectie a Victimelor Strazii, o institutie finantata de companiile de asigurari, care a calculat daune morale de 5.000 de euro. Rudele au mers in fata judecatorului, iar acesta a creascut suma la 45.000 de euro.
  „S-a facut recurs. A zis ca vrem sa ne imbogatim”, a spus Florea Visan, tatal victimei.

  De altfel, fondul intervine si in situatia in care soferul care provoaca accidentul nu este cunoscut. In rest, atunci cand vinovatul este identificat si are o polita RCA, compania de asigurari care a emis-o plateste daunele morale. Pentru a le stabili, asiguratorii se folosesc de un ghid care ia in considerare media daunelor acordate de instante in 2009 si 2010.

  Fullscreen capture 422201

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.