vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Haosul de la Nădlac face victime: Ioan Buda și-a dat demisia! Asta după ce a fost demis în urma cazului crimelor de la Caracal

  de Lucian Dănilă | 21 mai 2020, 9:21 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Când vrei să îți iasă ceva, păi nu îți iese nimic. Cam așa este și în cazul chestorului Ioan Buda, cel care tocmai și-a dat demisia de la conducerea Poliției de Frontieră.

  Deși unii superiori au încercat mereu să-i găsească un loc călduț, ghinioanele se pare că l-au urmărit pe Ioan Buda.

  Ioan Buda a fost cel care a condus Poliția de Frontieră timp de cinci ani: 2010-2015. A fost numit apoi secretar de stat în Ministerul de Interne, iar la finele anului 2016 a revenit în funcția de șef al Poliției de Frontieră.

  Probabil pentru rezultate deosebite în muncă, chestorul a fost avansat fiind numit de fostul ministru de interne Carmen Dan în fruntea Poliției Române. Nu știa ce-l așteaptă…

  A fost de ajuns ca un individ scăpat de sub controlul personal dar și al autorităților să facă o faptă care a șocat întreaga țară: crimele de la Caracal. După dispariția Alexandrei Măceșanu, luată la ocazie de Gheorghe Dincă, au ieșit la iveală multe dintre problemele care existau în cadrul Poliției Române.

  Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române în urma cazului de la Caracal, dar cei de la minister au avut grijă să îi fie cald în continuare, doar era luna august, și l-au numit din nou șef la Poliția de Frontieră.

  Au trecut nouă luni de atunci și un nou episod care a scos la iveală anumite disfuncționalități se pare că a pus capăt definitiv carierei de polițist a lui Ioan Buda.

  Într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) se arată că Ioan Buda și-a dat demisia din funcție, demisie care a și fost acceptată. Ministrul Marcel Vela a aprobat chiar pensionarea fostului şef al Poliţiei de Frontieră.

  „Ca urmare a evaluării situaţiei operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcţia de inspector general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a domnului chestor general de poliţie Ioan BUDA începând cu data de astăzi, 21 mai 2020. La solicitarea ofiţerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat solicitarea de demarare a formalităţilor pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020. Atribuţiile funcţiei de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliţie Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, se arată în comunicat MAI.

  „În cursul acestei zile, chestorul general de poliţie Ioan Buda şi-a înaintat demisia din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, din motive personale”, a transmis, joi, Poliţia de Frontieră.

  Demisia lui Ioan Buda a venit la câteva zile după haosul de la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac. Oamenii au avut de așteptat chiar și 20 de ore pentru a trece granița dintre Ungaria și România. După măsura de renunțare la carantinarea obligatorie, la intratrea în ţară, zeci de mii de români au trecut graniţa pe jos, iar cozile de maşini s-au întins pe mai mulţi kilometri. Trecerea frontierei s-a făcut anevoios din cauza triajului epidemiologic obligatoriu.

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.