Simona Halep pierde dramatic cu Karolina Pliskova și părăsește Turneul Campioanelor

  de Lucian Dănilă | 1 noiembrie 2019, 5:11 PM | Sport

  0

  La un moment dat, Karolina Pliskova părea adversara preferată a Simonei Halep. A bătut-o pe unde a prins-o, pierzând în primele nouă întâlniri doar două meciuri, unul în FED Cup, altul în turneul de la Madrid.

  În acest an, Simona și Karolina și-au împărțit victoriile, era 2-2. Astăzi, la Shenzen, s-au întâlnit pentru un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. Pliskova a pornit ca din pușcă cu un set din care Simona părea că nu înțelege nimic. A fost un 6-0 mai sec decât vinul, un set în care parcă Simona a renunțat deja la 3-0.

  Darren Cahill a coborât și a lăsat câteva sfaturi pentru Simona la nivelul terenului. Simona a început ușor să facă un pas înainte și după 2-2 a defilat practic câștigând clar setul cu 6-2. În decisiv tot ea părea că este la conducere și a început cu un 2-0 care, cumulat, aduna și de partea Simonei un 6-0 la „game”-uri.

  Aici parcă s-a stricat ceva. După câteva mingi ratate de 3-0, Pliskova a prins încredere și a egalat la 2, dar nu i-a fost de ajuns. S-a dus până la 5-2 iar românca era într-o degringoladă totală. Când nu ne mai așteptam, Simona a reușit să-și câștige serviciul, după care a smuls un break și jocul ei semăna din nou cu al acelei Simona care a triumfat la Wimbledon.

  La 5-4, Simona a servit de două ori și a ajuns fără prea mare efort la 30-0. Apoi o minge la care arbitra de linie a strigat „out”, a fost întoarsă de arbitrul de scaun dar și de „hawk-eye” și s-a făcut 30-15. Au urmat alte două mingi câștigate de Pliskova după ce Simona a trimis neforțat afară sau a jucat scurt pe reverul ei, după care, la mingea de meci, fileul i-a fost din nou de ajutor Pliskovei, așa cum i-a fost pe toată durata partidei. S-a încheiat Halep – Pliskova 0-6, 6-2, 4-6 și Simona părăsește Turneul Campioanelor.

  În semifinale vor juca Elina Svitolina vs. Belinda Bencic și Ashley Barty vs. Karolina Pliskova.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.