Simona Halep pierde dramatic cu Karolina Pliskova și părăsește Turneul Campioanelor

  de Lucian Dănilă | 1 November 2019, 5:11 PM | Sport

  0

  La un moment dat, Karolina Pliskova părea adversara preferată a Simonei Halep. A bătut-o pe unde a prins-o, pierzând în primele nouă întâlniri doar două meciuri, unul în FED Cup, altul în turneul de la Madrid.

  În acest an, Simona și Karolina și-au împărțit victoriile, era 2-2. Astăzi, la Shenzen, s-au întâlnit pentru un meci decisiv pentru calificarea în semifinalele Turneului Campioanelor. Pliskova a pornit ca din pușcă cu un set din care Simona părea că nu înțelege nimic. A fost un 6-0 mai sec decât vinul, un set în care parcă Simona a renunțat deja la 3-0.

  Darren Cahill a coborât și a lăsat câteva sfaturi pentru Simona la nivelul terenului. Simona a început ușor să facă un pas înainte și după 2-2 a defilat practic câștigând clar setul cu 6-2. În decisiv tot ea părea că este la conducere și a început cu un 2-0 care, cumulat, aduna și de partea Simonei un 6-0 la „game”-uri.

  Aici parcă s-a stricat ceva. După câteva mingi ratate de 3-0, Pliskova a prins încredere și a egalat la 2, dar nu i-a fost de ajuns. S-a dus până la 5-2 iar românca era într-o degringoladă totală. Când nu ne mai așteptam, Simona a reușit să-și câștige serviciul, după care a smuls un break și jocul ei semăna din nou cu al acelei Simona care a triumfat la Wimbledon.

  La 5-4, Simona a servit de două ori și a ajuns fără prea mare efort la 30-0. Apoi o minge la care arbitra de linie a strigat „out”, a fost întoarsă de arbitrul de scaun dar și de „hawk-eye” și s-a făcut 30-15. Au urmat alte două mingi câștigate de Pliskova după ce Simona a trimis neforțat afară sau a jucat scurt pe reverul ei, după care, la mingea de meci, fileul i-a fost din nou de ajutor Pliskovei, așa cum i-a fost pe toată durata partidei. S-a încheiat Halep – Pliskova 0-6, 6-2, 4-6 și Simona părăsește Turneul Campioanelor.

  În semifinale vor juca Elina Svitolina vs. Belinda Bencic și Ashley Barty vs. Karolina Pliskova.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.