Gyuszi Balint: „Eu nu am vorbit despre probleme financiare!”

  de Lucian Dănilă | 5 November 2021, 12:25 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a plecat ieri spre Pitești, acolo unde pregătește astăzi meciul de mâine după amiază contra echipei din Mioveni, localitate aflată la mică distanță de Pitești. Arădenii vin după o înfrângere în fața Chindiei după un meci în care a irosit cu o ușurință dezarmantă mai multe ocazii de gol, încasând două goluri la singurele faze de poartă ale adversarilor, golul venite foarte ușor.

  Mai mult decât înfrângerea, în urma declarațiilor antrenorului Gyuszi Balint de după joc, s-a instaurat ideea că la UTA sunt probleme. Ce fel de probleme? Nimeni nu a vorbit deschis despre acest lucru, nici Balint și nici cei din conducere. Mai mult decât atât, din declarațiile date de Balint la conferința de presă de ieri, se pare că nu a existat de luni până acum o discuție între staff-ul tehnic, jucători și conducerea clubului.

  Antrenorul Bătrânei Doamne a precizat, însă, că „nu am vorbit despre probleme financiare”. O declarație care lasă mai multe semne de întrebare, dar care parcă lasă de înțeles că problemele nu sunt atât de grave și țin mai mult de comunicare, de dialog.

  Din informațiile noastre, înainte de jocul cu Chindia s-a făcut o gafă din partea conducerii. Jucătorii aveau anumite restanțe financiare și, chiar în ziua meciului, conducerea a virat banii doar pentru unii dintre jucători în timp ce alții aveau cardurile goale atunci când și le-au verificat. Totul s-a făcut fără știrea staff-ului tehnic și nu știm pe ce criterii unii dintre jucători și-au încasat mai repede banii decât alții care încă așteaptă să vină banii din drepturile de televizare. Acest lucru a destabilizat vestiarul cu doar 4-5 ore înainte de jocul cu Chindia și, cel mai probabil, de aici a apărut acea reacție de după joc a antrenorului.

  „În România, când îți spui punctul de vedere ești crucificat. S-a speculat foarte mult în presa locală legat de problemele financiare. Eu nu am vorbit de așa ceva, nu m-am referit strict la aceste probleme financiare. Sper să se rezolve, pentru că pe mine mă interesează foarte mult unitatea în cadrul clubului. Convingerea mea este că doar un club care are parte de unitate, comunicare și solidaritate poate reuși, dacă apar altfel de probleme, drumul este anevoios. Metaforic vorbind, nu aș vrea ca UTA să fie principalul adversar al UTA-ei în această calificare în play-off. Comunicarea în ceea ce privește partea asta de unitate, de solidaritate și de spirit, cred că este principala pârghie”, a declarat Balint.

  UTA a obținut în ultimele două sezoane rezultate notabile: promovarea în Liga 1 și clasarea pe locul 8 la finalul sezonului trecut în primul eșalon. Evoluțiile din acest sezon, din punct de vedere sportiv, dau speranțe că UTA își poate depăși performanța din precedentul sezon și se poate bate pentru play-off, adică ocuparea unuia dintre primele șase locuri. Aceste rezultate au fost obținute mai ales pentru că între conducere și echipă a existat o comunicare ireproșabilă, mai precis între Alexandru Meszar și Gyuszi Balint. Nu știm motivele, dar se pare că această comunicare suferă în această perioadă și asta se răsfrânge și asupra vestiarului.

  Datoriile financiare nu sunt deloc mari. Unii jucători au restanțe pe două luni, alții doar pe o lună, iar primele de joc din actuala stagiune au fost achitate la zi. Aceste datorii, cel puțin teoretic, vor dispărea în această lună când LPF va vira clubului banii din drepturile de televizare.

  Întrebat dacă mai există acel tot unitar la club, acel tot unitar format din conducere, staff tehnic și echipă, Balint a continuat: „Îmi place și mie să cred că există acest tot unitar. Eu am spus de foarte multe ori că tot ceea ce s-a reușit ca performanță la UTA s-a reușit, în primul rând, pe acest fond de unitate și de solidaritate, de sprijin în momentele grele. Vreau să cred că rămânem la aceleași valori și principii. Legat de faptul că eu am avut momente și zile grele, nu e prima oară când se întâmplă asta. Nu e prima oară când am avut nopți albe, dar asta cred că face parte din viața unui antrenor și mai ales parte din viața unui antrenor la un club precum UTA. Nu e important cât de mult sau nu doarme Balint, este important ca UTA să meargă mai departe și este important ca UTA să performeze, pentru că asta ne dorim cu toții”.

  Se duc să câștige la Mioveni

  „Cu jucătorii e clar, am discutat, ne-am pus de acord că totul ține de noi ca să reușim să recuperăm ceea ce am pierdut la ultima etapă. Bineînțeles, în ceea ce privește rezultatul, pentru că eu consider că am fost superiori la toate capitolele și monitorizarea confirmă acest lucru. Ba, mai mult, mi-au spus unii jucători din vestiar că au primit mesaje de la jucători de la Chindia, care au confirmat că au câștigat aceste puncte cu foarte multă șansă și chiar spuneau că nu au avut parte niciodată de un adversar care i-au supus la o astfel de presiune. Ei admiteau că au scăpat ca prin urechile acului din acele ocazii, dar este istorie. Important este să reacționăm, altceva nu mai vreau să discut, eu am spus ce am avut de spus la conferința precedentă. Vreau să mă concentrez foarte mult pe ceea ce am de făcut la echipă, să mă concentrez foarte mult să îi fac pe jucători să înțeleagă că rezultatele vor duce clubul înainte, la fel cum a fost și până acum. Toți băieții au spus același lucru, că ei cred în potențialul lor, atât individual cât și colectiv și că ne putem bate cu echipele care-și propun accederea în play-off. Nu este ușor, sunt multe aspecte care trebuie să stea în spatele muncii jucătorilor, dar, din punct de vedere sportiv, vom face tot ceea ce ține de noi ca să rămânem în lupta pentru play-off și la final să câștigăm această luptă.

  Aș vrea să cred că UTA își propune mult. Eu așa funcționez, niciodată nu îmi propun puțin, așa am funcționat de când am venit eu la club. Indiferent cât de multe persoane ar avea ceva împotriva lui Balint, o simplă analiză obiectivă spune că, de când am venit – și, bineînțeles că nu e doar munca mea aici – tot ce a însemnat grupul, au fost pași înainte. Niciodată nu m-am mulțumit cu puțin și când am fost jucător am fost foarte ambițios. Iar de când sunt antrenor la fel, am cerințe și pretenții mari de la mine, în primul rând și apoi de la jucătorii pe care îi antrenez. Și de aceea vreau să rămânem noi uniți, ca vestiar, focusați pe ce putem să facem. Să rămânem cu aceeași ambiție că putem să ne luptăm pentru a accede în elita fotbalului românesc, care, din punctul meu de vedere, înseamnă play-off-ul”, a declarat Balint.

  Partida CS Mioveni – UTA se dispută mâine, sâmbătă 6 noiembrie, de la ora 17.30 și va fi televizată.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.