duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Gyuszi Balint e tranșant înainte de jocul cu Astra: „Cine vrea să joace fără presiune, să meargă la mici și la bere!”

  de Lucian Dănilă | 19 decembrie 2020, 5:04 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  UTA a adunat trei înfrângeri consecutive în Liga 1 și ocupă locul 9 în clasament după 14 etape, cu un meci înainte de finalul primei jumătăți a campionatului regulat. Este o premieră în cariera de antrenor a lui Gyuszi Balint să piardă trei meciuri consecutiv, dar în fotbal orice înfrângere poate fi ștearsă la… următorul meci.

  Luni vine Astra la Arad, echipa la care evoluează arădeanul Albert Stahl, dar și jucătorul care a contribuit decisiv la promovarea în Liga 1 a arădenilor, Romario Moise. În echipa lui Neagoe mai sunt prezenți și jucători internaționali precum Lazar, Budescu și alții.

  După înfrângerea de la Sfântu Gheorghe, Balint le sugera jucătorilor săi care simt că nu fac față competiției să vină să-i „ciocăne” la ușa biroului, să predea tricoul și să se despartă de UTA, pentru că acest club impune un anumit respect pentru tricou și la această echipă se joacă mereu sub presiunea rezultatelor.

  „Le-am spus-o foarte clar fotbaliștilor, cine vrea să joace meciuri fără presiune o poate face acolo unde la sfârșit se ciocnește halba de bere și se mănâncă doi mici cu muștar. Noi suntem la un nivel la care presiunea este inerentă, indiferent că vorbim despre presiunea rezultatului, a poziției în clasament sau de presiunea pe care o implică purtarea acestui tricou glorios. Da, este presiune, cine vrea să joace fără presiune pleacă. E simplu. Aici trebuie să conștientizeze toată lumea la ce echipă este și de aici rezultă și atitudinea pe care trebuie să o aibă de la început până la sfârșit. (…) Trebuie să facem în așa fel încât să devenim mult mai responsabili. Am luat niște măsuri în acest sens și aștept să văd reacția jucătorilor. Bineînțeles este imperios necesar ca în momentul în care intră pe teren, ei trebuie să conștientizeze ce au de făcut din punct de vedere al spiritului, al atitudinii și al dorinței de a câștiga”, a declarat Gyuszi Balint.

  „Vreau să încheiem povestea asta cu meciul de la Sfântu Gheorghe și să ne raportăm strict la partida cu Astra și la ceea ce avem de făcut luni, în așa fel încât să terminăm cu fruntea sus acest an 2020. Un an foarte greu pentru toată lumea, un an foarte greu pentru UTA, din multe puncte de vedere. Ne-am lovit de foarte multe provocări, dar dacă stăm să analizăm așa global, pe ansamblu, eu zic că poate fi catalogat ca un an frumos, pozitiv pentru club, pentru absolut toată lumea care este în anturajul clubului, pentru suporteri. Până la urmă, suntem pe prima scenă a fotbalului românesc, în acest moment suntem într-o zonă a clasamentului care, cred, eu că este cumva conformă cu realitatea. Adică trebuie să înțelegem toate aspectele reale și să încercăm să muncim ca să fim mai buni. E clar, ne doare și înfrângerea, dar pe mine personal mă doare și mai mult imaginea pe care am lăsat o în urma acelei înfrângeri cu Sepsi”, a reamintit Balint.

  Meciul UTA – Astra se joacă luni, de la ora 17.30, pe arena „Francisc Neuman”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.