sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Gyuszi Balint: „Ce facem, vor să divorțăm? Este o soluție doar pe termen scurt”

    de Lucian Dănilă | 24 iulie 2020, 12:18 PM | Sport

    0

    Subiectul legat de virusul COVID-19 este unul de care se pare că nu mai scăpăm în grabă. Ne-a marcat viața, apare zilnic în presă, în discuțiile de la terase, vecinii își vorbesc peste gard despre el și oriunde te învârți auzi despre noul coronavirus.

    Acest virus invizibil, a împărțit societatea în trei mari partide: cei care cred în COVID-19 și văd asta ca pe o Apocalipsă, cei care nu cred deloc și asimilează asta cu tot felul de teorii conspiraționiste, dar și cei care cred în povestea cu noul coronavirus, dar nu consideră că situația este atât de gravă pe cum este ea prezentată.

    Virusul a lovit și în fotbalul rămânesc. Sunt peste 30 de cazuri la CFR Cluj și la Dinamo, dar s-au întâlnit astfel de probleme și la grupări ca FC Botoșani, CS Universitatea Craiova, Concordia Chiajna, ASU Poli și mai nou pe la juniorii de la FCSB. UTA, până acum, a fost ferită de această problemă, o problemă care i-a făcut peri albi antrenorului Gyuszi Balint. „Nimeni nu știe prin ce tensiuni trecem. În zilele în care se face testarea pentru COVID-19 sunt alt om. Am niște emoții pe care nu le pot explica în cuvinte. Din momentul testării și până la primirea rezultatelor efectiv nu pot să vorbesc și sunt extrem de agitat”, spunea Balint cu câteva zile în urmă.

    Acum, după problemele apărute la Dinamo și la CFR Cluj, ministrul Sportului, Ionuț Stroe, a readus în discuție problema cantonării echipelor. Este un subiect cu care Gyuszi Balint este de acord dacă ne raportăm pe termen scurt la această măsură, dar consideră că pe termen lung nu este o soluție.

    „Varianta carantinării este, cu siguranță, una care ar putea reduce riscurile de infectare cu noul coronavirus. Dar nu cred că este o soluție bună dacă gândim pe pe termen lung. Eu am spus încă de la reluarea pregătirilor, în 16 mai, că acest virus nu dispare prea repede dintre noi, dar noi nu vrem decât să ne facem meseria. Eu cred că varianta să stăm permanent în cantonament este o pedeapsă.

    Stau și mă gândesc ce vom face când va începe sezonul viitor. OK, sunt de acord că soluția cantonamentului pentru acest final de campionat ar putea fi bună în ideea în care să încheiem cele două etape care au mai rămas fără riscuri, dar pe termen lung nu este o soluție. Ce vom face când începem sezonul viitor? Vom sta în cantonament un an, un an și jumătate?

    Ce facem în luna august? Ne reunim, stăm toți în cantonament și divorțăm de neveste? Vom face conferințele doar prin skype? Dacă nu se găsește timp de un an un vaccin, vom sta în cantonament un an?

    Ce o să faceți cu noi, ne încuiați? Nu suntem ciumați! Credeți că cineva din fotbal a vrut să se infecteze? Credeți că Dan Petrescu a vrut să se infecteze?

    Știu că sănătatea primează, ea este cea mai importantă, dar vă mai întreb: dacă noi stăm în cantonament, intră în cantonament și arbitrii? Intră și brancadierii? Sau spălătoreasa de la stadion, sau cel care are grijă de teren? Noi intrăm în contact cu multă lume în momentul în care intrăm la stadion. Repet, poate fi o soluție pe termen scurt, dar pe termen lung trebuie găsite alte soluții.

    Poate nu am dreptate, dar trebuie să ne gândim la toate detaliile. Noi vrem să ne facem meseria, să ne antrenăm și să intrăm pe teren să facem un spectacol, pentru că fotbalul asta este, un spectacol. De ce calitate ar fi el, mai bună, mai slabă…

    Credeți că dacă stăm închiși cu lunile în cantonament mai îi arde cuiva de fotbal?”, a declarat Gyuszi Balint.

    Jucătorii și staff-ul tehnic al echipei UTA au fost testați vinerea trecută și toți au avut rezultate negative. Următoarea testare va avea loc vinerea viitoare.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    9 + 8 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.