vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul reintroduce șomajul tehnic pentru angajații afectați de pandemia de Covid-19

  de - | 19 ianuarie 2022, 12:10 PM | Naţional

  0

  Guvernul va acorda în anul 2022, din nou, șomajul tehnic pentru persoanele care au fost afectate la locul de muncă din cauza pandemiei de Covid-19.

  Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că este vorba despe acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat.

  „Astăzi, în şedinţa de Guvern vom adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care vom reintroduce acordarea şomajului tehnic şi reglementarea de noi măsuri de protecţie socială pentru angajaţi, astfel încât să asigurăm păstrarea locurilor de muncă şi desigur susținerea unor sectoare economice. Această măsură se introduce în contextul interzicerii şi suspendării sau limitării activităţilor economice din cauza epidemiei de COVID-19.
  Practic, vorbim de acordarea unei indemnizaţii în cuantum de 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câştigul salarial mediu brut prevăzut de Legea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2022”
  , a declarat Nicolae Ciucă.

  Premierul Nicolae Ciucă a precizat că acest tip de ajutor – respectiv șomajul tehnic – va fi acordat din bugetul asigurărilor de şomaj până la 31 martie 2022.

  Sursa: stirileprotv.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.