luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Orban: Şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă. Vom aloca până la 41,5% din salariul brut pentru fiecare angajat

  de Special Arad | 10 iunie 2020, 8:12 AM | Naţional

  1

  Premierul Ludovic Orban a anuțat miercuri seară că pentru acele domenii în care se vor menţine restricţiile, după data de 1 iunie, se va continua plata şomajului tehnic.

  ”Pentru toate domeniile care îşi vor relua activitatea ca urmare a relaxării restricţiilor, şomajul tehnic va fi înlocuit de o măsură activă de susţinere a reluării activităţii de către angajaţi, prin alocarea unui procent din salariul brut al angajatului, de până la 41,5%, pentru fiecare angajat care îşi reia activitatea în cadrul companiei în care a lucrat”, a spus premierul Orban, într-o declarație de presă la Palatul Victoria.

  De asemenea, a mai anunțat el, va fi acordat „un procent de până la 30% din salariul brut companiilor care vor angaja oameni aflați în căutarea unui loc de muncă, pe o perioada de cel puțin trei luni de zile”.

  Măsuri similare de susținere a angajărilor se vor lua și în cazul altor categorii, precum absolventi, persoane cu vârsta apropiată de pensie, dar și pentru zilieri.

  Companiile care vor primi un astfel de ajutor vor avea obligația să țină angajatul o anumită perioadă de timp.

  Citește continuarea pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Masura de sustinere a angajatilor este f.pozitiva.Poate n-ar strica si o ,inmultire’ a mijloacelor de existenta pentru cetateni.In paranteza fie spus,termenul „masuri active” era folosit de organele de represiune din trecut pentru ,neutralizarea’ oponentilor sistemului.In prezent nu are relevanta,poate doar declansa un ,ceasornic psihologic’ .

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.