Grupare infracţională organizată specializată în proxenetism, destructurată în Arad

  de Special Arad | 24 June 2014, 4:07 PM | Știri Arad | Urmăriți

  0

  În urma unei percheziţii domiciliare efectuate în judeţul Arad a fost destructurată o grupare infracţională organizată specializată în proxenetism.Activităţile s-au desfăşurat în baza unei comisii rogatorii internaţionale a autorităţilor judiciare franceze.

  Ofiţerii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad,  au efectuat  ieri, o percheziţie domiciliară, în localitatea Sânmartin, în judeţul Arad.

  Activităţile s-au desfăşurat în baza unei comisii rogatorii internaţionale a autorităţilor judiciare din Franţa.

  Investigaţiile privesc activitatea infracţională desfăşurată pe teritoriul Franţei de către un grup organizat infracţional constituit din cetăţeni de naţionalitate română domiciliaţi pe raza localităţii Sânmartin, judeţul Arad, specializat în comiterea infracţiunii de proxenetism.

  Activităţile desfăşurate în cauză, au stabilit că liderul grupului, o arădeancă în vârstă de 45 de ani, pusă sub urmărire penală în Franţa, ar fi primit sume importante de bani de la mai multe prostituate, bani pe care ulterior i-ar fi transmis prin organisme de transfer bancar, familiei  din localitatea Sânmartin.

  În cauză, autorităţile judiciare franceze au identificat cinci prostituate, din judeţul Arad, care practicau prostituţia în folosul grupării, pe teritoriul statului francez.

  În cadrul percheziţiei  domiciliare efectuate de către poliţiştii arădeni,  au fost ridicate în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri care constituie mijloace materiale de probă.

  De asemenea a mai fost indisponibilizat în vederea instituirii măsurii asiguratorie a sechestrului, un autoturism de lux marca Audi A8 S Line Quattro, achiziţionat de către unul din membrii grupării, în valoare de aproximativ 25.000 euro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.