sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Guvernul anunță că pregătește soluții pentru problema salariilor, dar greva profesorilor continuă. Joi va fi și un miting de amploare în București

  de - | 23 mai 2023, 8:06 PM | Educaţie | Naţional

  0

  Guvernul lucrează, în acest moment, la actele normative care să ofere cadrul legal oferirii unor stimulente profesorilor debutanţi şi cadrelor didactice din zonele defavorizate, în sensul solicitărilor sindicatelor, potrivit stirileprotv.ro, însă liderii sindicali, după discuția informală cu premierul Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu, spun că nu au primit o soluție în așa fel încât să fie mulțumiți, scrie Edupedu.ro. „În acest ritm vom avea, Doamne ferește!, săptămâni de grevă”, spun sindicaliștii.

  Continuă greva generală în Educație, asta au transmis liderii sindicali după întâlnirea informală de miercuri, de la Guvern. Aceștia au anunțat că pregătsc un miting de amploare pentru joi, în București, în cadrul grevei generale din școli.

  „Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

  „Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm vom avea, Doamne ferește!, săptămâni de grevă“, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater, potrivit Edupedu.ro.

  Guvernul a asumat un calendar concret pentru noua grilă a salarizării, care să regăsească educaţia ca fiind o prioritate, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, scrie stirileprotv.ro.

  „Disponibilitatea la dialog a Guvernului a continuat, a inclus, dacă vreţi, în acest sens, şi asociaţiile de părinţi sau structurile reprezentative ale elevilor. Domnul prim-ministru a avut ocazia să prezinte direct ceea ce a prezentat şi sindicatelor şi a prezentat, de asemenea, şi public, legat de angajamentele concrete ale Guvernului, atât în privinţa solicitării sindicatelor de a veni în sprijinul debutanţilor şi a cadrelor didactice din zonele defavorizate, care urmează să primească stimulente, şi Guvernul în acest moment deja lucrează la actele normative care să ofere cadrul legal oferirii acestui sprijin. Plata integrală pentru anexa 8, personalul nedidactic, dar şi celelalte categorii de personal, tocmai pentru a duce la un nivel unitar aplicarea legii actuale a salarizării şi, desigur, un calendar concret pentru noua grilă a salarizării, care să regăsească educaţia ca fiind o prioritate, ceea ce este un angajament, de asemenea, anunţat public al actualului Guvern, dar şi al viitoarei formule de guvernare, cu un program care să includă pe primul loc educaţia ca prioritate”, a afirmat Cărbunaru.

  Acesta a subliniat că garanţia suplimentară a implementării acestor măsuri care să stimuleze atât intrarea în sistemul de învăţământ, dar şi menţinerea în interior a cadrelor didactice, este făcută prin noua lege a salarizării, în care Educaţia este prioritară.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.