miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Evaluarea Națională la clasa a VI-a se anulează în timpul grevei generale

  de Special Arad | 23 mai 2023, 8:52 AM | Educaţie

  0

  Evaluarea Națională pentru clasa a VI-a, care era programată pentru ziua de miercuri, a fost anulată, având în vedere că se desfășoară greva generală în școli, după cum a declarat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

  La greva generală participă peste 150.000 de profesori și peste 70.000 de angajați care fac parte din categoria personalului didactic auxiliar și nedidactic.

  „Câtă vreme este grevă generală, nu putem discuta de susținerea vreunei activități didactice de predare sau de evaluare”, a spus Marius Nistor.

  Întrebat dacă sunt șanse ca Evaluarea Națională să aibă loc săptămâna aceasta, conform calendarului, Nistor a răspuns „Nu”.

  •  La pas, în câteva licee din municipiul Arad: grevă generală, dar nu în totalitate

  •  Greva generală din școli continuă marți. Sindicaliștii din Educație amenință că ies în stradă

  •  Încetinitorul de particule – Și ce-i dacă un profesor începător câștigă într-un an cât un președinte de Consiliu Județean într-o lună?

  Conform calendarului oficial, Evaluarea Națională la clasa a VI-a începe miercuri, 24 mai, cu proba la Limbă și comunicare.

  Programul Evaluării naționale de la clasa a VI-a:

  •  Limbă și comunicare — miercuri, 24 mai 2023
  •  Matematică și Științe ale naturii — joi, 25 mai 2023

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.