duminicã, 10 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update News AlertGreva din învățământ continuă și luni. Sindicaliștii așteaptă să vadă conținutul actului normativ care conține „ultima ofertă”

  de Special Arad | 11 iunie 2023, 9:18 AM | Educaţie

  0

  Premierul Nicolae Ciucă are în această dimineaţă o nouă rundă de consultări cu sindicatele din educaţie, pentru ieșirea din grevă, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă, vizând majorarea salariilor.

  Această ofertă, însă, este condiţionată de un anunţ privind încetarea grevei generale a profesorilor.

  Întâlnirea cu sindicaliștii este programată de la ora 9:00 şi va fi urmată de o şedinţă de Guvern, convocată la ora 10:00.

  UPDATE – Greva continuă și luni

  Reprezentanții sindicatelor au anunțat, la ieșirea de la guvern, că au transmis guvernului că vor oferi răspunsul luni, la ora 10.00, întrucât profesorii vor să consulte documentul înainte de a oferi un răspuns. „Colegii vor să vadă proiectul actului normativ. Ne vom pronunța mâine la ora 10:00. Una dintre cerințele noastre încă nu a fost îndeplinită.Vom transmite guvernului decizia noastră după ce colegii noștri intră posesia conținutului actului normativ. Până profesorii nu văd conținutul actului normativ, nu pot să se pronunțe”, a declarat Marius Nistor,  preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret.

  Mai exact, el a explicat că profesorii solicită ca măririle salariale prin noua grilă din legea salarizării să intre în vigoare în totalitate din ianuarie 2024, în timp ce guvernul a precizat că ele vor fi alocate în două tranșe, prima în ianuarie 2024 și a doua în ianuarie 2025.

  „Cu alte cuvinte, mâine este grevă în toate școlile”, a completat Simion Hăncescu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

  La această oră, guvernul se reunește în ședință pentru a finaliza actul normativ cu ultima ofertă înaintă profesorii, cât și ordonanța care prevede că probele orale ale examenului de bacalaureat nu se vor susține și vor fi echivalate cu notele din timpul liceului.

  Citește și: Greva din școli continuă, deși câțiva profesori se întorc la catedră

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.