duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Greva din școli continuă, deși câțiva profesori se întorc la catedră

  de - | 6 iunie 2023, 8:48 AM | Educaţie | Naţional

  0

  Sindicaliștii din educație spun că greva profesorilor continuă, chiar dacă sunt profesori care au declarat că vor relua orele.

  Sindicaliștii nu sunt de acord cu măririle salariale aprobate de guvern și de faptul că majorarea salariului pentru un debutant la nivelul celui mediu brut pe economie nu apare într-un act normativ, informează Europa FM.

  Mai mult, critică și atitudinea politicienilor, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.

  „Greva continuă, iar dacă sunt situații în care avem personal didactic de predare care revine în activitate, categoric că informațiile vor fi transmise părinților prin intermediul diriginților și al conducerilor unităților de învățământ. Până în momentul de față, colegii noștri au spus foarte clar: conținutul ordonanței de urgență nu este acceptabil pentru ei, de asemenea, revendicarea principală legată de grila de salarizare și acel reper legat de salariul debutantului cu studii superioare de lungă durată, care ar trebui să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie nu apare într-un act normativ, apare doar într-o notă de fundamentare care nu are niciun fel de temei juridic, de care nu este nimeni obligat să țină cont. Deci iată cele câteva motive pentru care această acțiune de protest va continua, fiind voința exprimată de colegii noștri”, a spus Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

  „Guvernul este obligat să negocieze” – susțin sindicatele, după ce săptămâna trecută, purtătorul de cuvânt al Executivului anunța că „negocierile” s-au încheiat.

  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.