miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Goana după „particula” Imperio

  de Tomck@t | 24 iunie 2016, 8:16 PM | Cultură | Gonzo | Recomandările editorilor

  2

  Am început vânătoarea în toiul caniculei, crezând că mă voi năpusti peste pradă ca un vultur pe un șobolan cu creierul ars de soare și pleoștit pe șine, dar Imperio s-a dovedit a fi mai cu frast în acest sezon crâncen. Mi-am dat seama că am de-a face cu un cameleon mai sprinten, care îi dă de furcă oricărui vânător din această cvasi-junglă numită Arad. „Animalul” vizat era un exemplar specific care își duce veacul pe plantație într-o mișcare de du-te-vino încontinuă, pe tronsonul Făt Frumos – Aradul Nou, dar cel mai important e faptul că el transportă ceva special în această perioadă particulară: o expoziție de fotografie semnată Adi Bulboacă.

  Nu în fiecare an vezi o expoziție în mișcare, după care să fi nevoit să străbați jumătate din oraș, ori – o variantă mai plictisitoare dar, până la urmă, mai eficientă – să stai la pândă în puncte-cheie, pentru că trebuie să respecți legea vânătorească de a nu te arunca pe pradă acolo unde nu există o stație special amenajată pentru acest scop nobil.

  Într-un final, după aproape o oră de plimbări și așteptări în condiții meteo nu foarte ușor de suportat, l-am prins la cotitură și am reușit să „imortalizez” fotografiile pe care le căra. Sună șod, dar în asta consta vânătoarea.

  Expoziția mobilă „Mersul trenurilor” face parte din festivalul de artă contemporană și muzică PARTICLES, eveniment care continuă în mai multe locații din oraș, inclusiv via Imperio, până duminică.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.